Μετά από τρία χρόνια ακύρωσης των καρναβαλικών παρελάσεων, τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού ετοιμάζονται για να βγουν στους δρόμους και να δώσουν με το κέφι και την ζωντάνια τους, αυτό που έλειψε σε όλη την Ελλάδα στα χρόνια της πανδημίας.

Το καρναβάλι της Πάτρας. Το μεγαλύτερο καρναβάλι των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, μια ατμόσφαιρα που μόνο στην αχαϊκή πρωτεύουσα μπορείς να συναντήσεις αυτές τις μέρες και σε καμία άλλη πόλη του κόσμου.  

Όμως έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που είχε γίνει η τελευταία παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, από το 2019. Και αυτό είναι ένα κομβικό σημείο αιχμής που φέρνει σίγουρα μια ανυπομονησία στους χιλιάδες καρναβαλιστές για να βγουν στους δρόμους.

Από την άλλη όμως έχει και ένα στοιχείο αμηχανίας, σαν αυτό του «πρωτάρη» ή του αθλητή που έχει καιρό να παίξει σε έναν αγώνα.


Το patrasevents.gr μίλησε με ορισμένους επικεφαλής πληρωμάτων που θα βγάλουν αρκετό κόσμο στους δρόμους στις παρελάσεις. 

Μας είπαν έτσι για το πώς αισθάνονται οι ίδιοι, στην επιστροφή του Πατρινού Καρναβαλιού, ύστερα από τρία χρόνια ακυρώσεων των παρελάσεων, σε μια διοργάνωση που η Πάτρα καλείται να επιβεβαιώσει το brand που έχει πίσω της και να δείξει ότι αποτελεί τη μία και μοναδική πρωτεύουσα του καρναβαλιού.

Κώστας Αντωνακόπουλος (Group 3)

"Μετά από τρία χρόνια ακύρωσης των καρναβαλικών παρελάσεων ο κόσμος διψάει για καρναβάλι και η Πάτρα αναμένεται να έχει τον περισσότερο κόσμο από ποτέ.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα βουλιάξει από τον κόσμο και οι παρελάσεις θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες και στους Πατρινούς.

Το θέμα είναι όμως το πώς θα βγει στον κόσμο αυτή η τριετής ακύρωση των παρελάσεων λόγω της πανδημίας και η δίψα του για καρναβάλι και για να διασκεδάσει. Όχι βέβαια ότι μας φοβίζει κάτι. Η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική και θα δείξουμε σε όλη το Πατρινό Καρναβάλι". 

Θόδωρος Μούρτζης (Group 38)

"Αυτό που θέλουμε είναι να περάσει καλά ο κόσμος, να διασκεδάσει και να καρναβαλιστεί.

Εμείς τα πληρώματα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στις παρελάσεις για να βγάλουμε μια σωστή εικόνα για το καρναβάλι της Πάτρας και να περάσουμε όλοι μαζί καλά, καρναβαλιστές, πατρινοί και επισκέπτες.

Είναι ανάγκη όμως να αποφευχθούν οι ακρότητες και να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς προβλήματα, διασκεδάζοντας υπεύθυνα και με σκοπό να προβάλλουμε την πόλη μας και το καρναβάλι της. 

Πρέπει τα μαγαζιά διασκέδασης  να προσέξουν τα ποτά που θα δίνουν και να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να διοργανώνουμε το καλύτερο καρναβάλι της Πάτρας για όλο τον κόσμο". 

Ερρίκος Πετρουτσόπουλος (Group 24)

"Υπάρχει μια δίψα από τον κόσμο για να καρναβαλιστεί και να περάσει καλά και αυτό φαίνεται μέσα από την επισκεψιμότητα που αναμένεται να έχει η Πάτρα αυτές τις μέρες, αλλά και την κίνηση που έχουν τα πάρτι, οι χοροί και τα μαγαζιά. Η δίψα αυτή έχει να κάνει με το καρναβάλι κυρίως θα έλεγα, όχι όμως τόσο με τις παρελάσεις.

Στις παρελάσεις το ενδιαφέρον είναι μικρότερο σε σύγκριση με άλλες χρονιές και αυτό το βλέπουν κυρίως τα πληρώματα που έχουν νεαρά παιδιά και εφήβους. Ο κόσμος μετά από τρία χρόνια πανδημίας, ίσως να έχει ξεχάσει να παρελαύνει και να έχει ξεσυνηθίσει. Όμως σίγουρα υπάρχει μεγάλη διάθεση για καρναβάλι".

Γιώργος Σαλεμής (Group 187)

"Φέτος, μετά από τρία χρόνια ακύρωσης των παρελάσεων, περιμέναμε αυτό που έγινε στην εστίαση και στον τουρισμό και ότι θα γίνει ένας μεγάλος χαμός από συμμετοχές και εγγραφές στα γκρουπ.

Αυτόν τον μεγάλο χαμό που προσδοκούσαμε δεν τον είδαμε σε καμία περίπτωση και αυτό δεν είναι μια διαπίστωση που αφορά μόνο το δικό μας πλήρωμα, αλλά είναι κοινό φαινόμενο για όλα τα πληρώματα με βάση τις συζητήσεις που έχουμε κάνει μεταξύ μας.

Η συμμετοχή του κόσμου, σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ο αριθμός των στολών συνολικά φέτος είναι τουλάχιστον 50% κάτω. Αυτό βλέπω τουλάχιστον εγώ. Πάντως, ελπίζω ότι θα υπάρχει κέφι και διάθεση στις παρελάσεις από όλα τα πληρώματα και τους καρναβαλιστές".