Από τις Δομές Αστέγων του Δήμου Πατρέων,  σας ενημερώνουμε ότι για όλους τους άστεγους που είναι καταγραμμένοι στην πόλη δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας τους στις δομές, με την προϋπόθεση οι ίδιοι να το θέλουν και να συνεργάζονται με την υπηρεσία. 

Άτομα εξαρτημένα από ουσίες ή αλκοόλ εντάσσονται πλέον στον ξενώνα του ΟΚΑΝΑ, που πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία του στην πόλη μας, κατόπιν και διεκδίκησης του Δήμου μας.

Όμως για άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα δεν υφίστανται δημόσιες δομές για να τα περιθάλψουν, πράγμα που είναι απαραίτητο να γίνει και στην περιοχή μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο στις περιπτώσεις που παρά τις προσπάθειές μας να μεταπεισθούν, δεν θέλουν ή δεν συνεργάζονται, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, από το να τους προσφέρουμε φαγητό ή κάποιο ρόφημα ή σκεπάσματα. 

Επιπλέον πρέπει να επισημανθεί ότι τόσο οι δικές μας οι Δομές Αστέγων όσο και του ΟΚΑΝΑ είναι ανοικτές δομές και ως εκ τούτου μπορεί κάποιος να είναι ενταγμένος στις δομές, αλλά την ημέρα να είναι στον δρόμο για να ζητιανεύει. Αυτό δεν είναι εύκολο να αλλάξει και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι υπηρεσίες μας  να απομακρύνουν κάποιον χωρίς την θέλησή του.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αστέγου οι συμπολίτες μας μπορούν να το αναφέρουν στη Δομή αστέγων, στο τηλέφωνο 2610342995, ή να το παραπέμπουν στη δομή  μας επί της οδού Γούναρη και Μπουκαούρη 100.