Έμφαση στον πόλεμο που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο την Ουκρανία, θα δώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ομιλία του ενώπιον της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη ομιλία, στην οποία ο Πούτιν αναφέρεται στην κατάσταση του έθνους στους Ρώσους βουλευτές, κάνει ανασκόπηση του περασμένου χρόνου και καθορίζει νέες στρατηγικές κατευθύνσεις, προγραμματίζεται, συνήθως, στα τέλη του κάθε έτους. Ωστόσο, το 2022 αναβλήθηκε και επαμαπρογραμματίστηκε για τις 21 Φεβρουαρίου.

«Ένα μήνυμα είναι πάντα μια δυνατή είδηση, ένα μήνυμα είναι πάντα ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα υπό την αιγίδα του αρχηγού του κράτους κατά τη διάρκεια του έτους. Φυσικά, σε μια τόσο υπεύθυνη και πολύ δύσκολη φάση της ανάπτυξής μας, της ζωής μας, όλοι περιμένουν ένα μήνυμα με την ελπίδα να ακούσουν μια αξιολόγηση των όσων συμβαίνουν, μια αξιολόγηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, μια αξιολόγηση της διεθνούς κατάστασης και το όραμα του προέδρου για το πώς θα αναπτυχθούμε περαιτέρω», δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στη Μόσχα.

«Αυτό, νομίζω, είναι το κύριο πράγμα που όλοι περιμένουν και ο Πρόεδρος θα επικεντρωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όλη μας η ζωή, περιστρέφεται πλέον γύρω από το θέμα της νέας τάξης πραγμάτων. Και μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζει όλη μας τη ζωή, επηρεάζει τη ζωή στην ήπειρο. Και ως εκ τούτου, φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε από τον πρόεδρο να δώσει μεγάλη προσοχή σε αυτό», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν πολιτικοί επιστήμονες στο RIA Novosti, ο Πούτιν ενδέχεται να απευθυνθεί στον ουκρανικό λαό, να δηλώσει τη σημασία της αντιμετώπισης της συλλογικής Δύσης, αλλά και να θίξει το θέμα του ρόλου των περιφερειών που έχει προσαρτήσει η Ρωσία τον τελευταίο χρόνο.