Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι τρεις τραυματίες από το αιματηρό περιστατικό σε κεντρικό σημείο του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε, όταν στη διάρκεια σύλληψης ενός 35χρονου - σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις- εκείνος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον αστυνομικό και έναν πολίτη, ενώ επίσης φέρεται να τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη οι τρεις τραυματίες, βρίσκονται εκτός κινδύνου. Ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο γόνατο, ο 22χρονος πολίτης στο μηρό και επίσης στο μηρό ο 35χρονος.

To χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία του Γαζίου στο Ηράκλειο όταν αυτοκίνητο με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ξεκίνησε να παρακολουθεί τζιπ του οποίου ο οδηγός ήταν ύποπτος για παραβατική συμπεριφορά. Λίγο πριν την κεντρική πλατεία της πόλης και ενώ τα δύο αυτοκίνητα είχαν σταματήσει στο ερυθρό σηματοδότη, ο οδηγός του τζιπ αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και χωρίς να ανταλλάξει κουβέντα μαζί τους, τράβηξε πιστόλι και άρχισε να τους πυροβολεί.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με πυκνά πυρά τραυματίζοντας τον δράστη ο οποίος συνελήφθη, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός αλλά και ένας πολίτης που βρισκόταν σε γειτονική καφετέρια από «αδέσποτη» σφαίρα. Στο σημείο έφτασαν μετά το περιστατικό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.