«Βούληση μας σε κάθε περίπτωση είναι να υπάρξει μια σημαντική, αλλά και μια δίκαιη αύξηση των μισθών. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις δυνατότητες των επιχειρήσεων που πλήττονται και αυτές από την κρίση, αλλά και από την άλλη θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, από τη Λάρισα, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ για την κοπή της πίτας.

Παράλληλα, ο υπουργός, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είπε ότι «κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως μετα από 12 χρόνια υπήρξε ξεπάγωμα των συντάξεων, αλλά και πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί πάνω από 500.000 συντάξεις».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές είπε ότι «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση και ανέβηκε σίγουρα ψηλότερα». Τόνισε δε, πως το ζήτημα που τίθεται είναι «αν θα αφήσουμε αυτά που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια να πάνε χαμένα και να οδηγηθεί η χώρα σε μια αστάθεια την οποία και θα πληρώσουμε».

«Θεωρώ πως οι Έλληνες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, το δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Αν θέλουμε συνέχεια και σταθερότητα, αν θέλουμε πρόοδο, αν θέλουμε αυτό που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα, η μόνη λύση για να συμβεί αυτό είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας που αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια της χώρας μας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Όπως σημείωσε «η ευαισθησία και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν σύνορα», για να συμπληρώσει πως «οι Έλληνες είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε την προκλητικότητα που υπήρξε το τελευταίο διάστημα».