«Θερίζει» η παραβατικότητα στην Πάτρα, με τις διαρρήξεις και τις κλοπές, να βρίσκονται καθημερινά στο αστυνομικό ρεπορτάζ, με διαφορετικά περιστατικά, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις συνοικίες της.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, έγιναν πάνω από δέκα διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, από τα Ζαρουχλέικα έως στο Ρίο.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε αναφορές για κλοπές σε πεζούς και πάνω από τρεις καταγγελίες για διαρρήξεις σε οχήματα. Στο ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα έχουν γίνει και δύο απόπειρες ληστειών σε καταστήματα τροφίμων.

Αν προσθέσει κανείς στα υπόψη του και τις απάτες που καταγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα εις βάρος ηλικιωμένων, τότε καταλαβαίνει εύκολα ότι η παραβατικότητα παραμένει ένας βραχνάς για την Πάτρα.

Η αστυνομία από την πλευρά της, κάνει ότι μπορεί για να μειωθούν τα περιστατικά αυτά, όμως, έχει να αντιμετωπίσει καταστάσεις που δύσκολα μπορεί να ισορροπήσει και μια από αυτές  -ίσως και η σημαντικότερη- είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού. 

Επίσης ένας ακόμα παράγοντας που δυσκολεύει το έργο της έχει να κάνει με το νομικό σκέλος. Όπως εξηγούν αστυνομικοί τη μία μέρα πιάνουν τους δράστες και μετά από λίγο τους βλέπουν και πάλι έξω να κάνουν τα ίδια...