Η Πηνελόπη Πλάκα ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της, τον αγαπάει. Και μέσα και έξω.

Η ηθοποιός μιλάει για τη σωστή διατροφή που ακολουθεί, για τους φόβους που έχει νικήσει αλλά και για τον στόχο της να αποκτήσει στο μέλλον τη δική της οικογένεια...

Στην ηλικία των 31 πλέον, εκτιμάς ότι τα έχεις καταφέρει καλά;

Ναι, είμαι πολύ περήφανη για εμένα. Είμαι υγιής, προσέχω τον εαυτό μου και τον φροντίζω, δουλεύω το μυαλό μου, τις γνώσεις μου, θέλω να μαθαίνω, να προχωρώ. Είμαι χαρούμενη.

Πώς φροντίζεις τον εαυτό σου;

Προσέχω τη διατροφή μου, μου αρέσει να κάθομαι πιο σπίτι μου να χαλαρώνω, να πίνω ένα κρασί. Πηγαίνω στην ψυχοθεραπεία μου, ψάχνομαι, διευρύνω τις γνώσεις μου, δεν σταματώ ποτέ. Μου αρέσει να ακούω τους άλλους ακόμα κι αν διαφωνώ με αυτό που θα μου πουν. Είναι δημιουργική διαδικασία η διαφωνία, λες την άποψή σου, συζητάς, αρκεί να μη φτάνεις στον τσακωμό.

Τους έχεις νικήσει τους φόβους και τις ανασφάλειές σου;

Σε ένα μεγάλο βαθμό, ναι! Είμαι περήφανη που έχω νικήσει πολλά πράγματα τα οποία κουβαλούσα ως βάρος ακόμα και πριν από ένα χρόνο.

Τι έχεις καταφέρει να νικήσεις;

Το φόβο του θανάτου. Είναι κάτι που πια δεν με τρομάζει τόσο πολύ. Έχω βάλει στο μυαλό μου ότι είμαι μια συνέχεια. Όπως δεν ξέρουμε που ήμασταν πριν γεννηθούμε, έτσι δεν ξέρουμε και πού θα πάμε.

Πώς ενεργοποιήθηκε μέσα σου ο φόβος του θανάτου;

Τον είχα από μικρή ηλικία. Όταν μάθαινα ότι κάποιος πέθανε, αναρωτιόμουν γιατί και πώς. Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος ξεκινά να έχει τέτοιου είδους ανησυχίες και ερωτηματικά από τα 6 του, αν και πιο απλά βέβαια.

Έχεις βιώσει κάποια μεταφυσική εμπειρία;

Έχω βιώσει κάτι που η λογική μού λέει ότι ήταν όνειρο, ενώ η αίσθησή μου διαφωνεί. Μπορεί και να ήταν όνειρο ή απλά η μεγάλη επιθυμία μου να δω έναν αγαπημένο άνθρωπο που έχει φύγει. Δεν ξέρω, πραγματικό δεν μπορώ να απαντήσω.

Ποιο είναι για εσένα το επόμενο βήμα; Ο γάμος, η οικογένεια;

Σίγουρα, η οικογένεια. Θέλω πολύ να κάνω παιδιά. Μεγάλωσα μέσα σε αγάπη, σε μία υγιή οικογένεια μου αρέσει η συντροφικότητα και με γοητεύει η ανιδιοτελής αγάπη του γονιού για το παιδί του. Δεν ξέρω πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα, δεν αγχώνομαι, θα το ήθελα όμως.

Πηγή: Hello