Από τη μία τα αδέσποτα, από την άλλη οι κλοπές. 

Έχουν αγανακτήσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα αφενός με τις επιθέσεις σκύλων σε φοιτητές και εργαζόμενους, αφετέρου με τις κλοπές που γίνονται συνεχώς από άτομα ρομά που κάθε τόσο κατορθώνουν και μπαίνουν στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Το όλο θέμα ήταν σε έξαρση πριν από μερικά χρόνια. Οι κλοπές ήταν συνεχόμενες και το μπαράζ περιστατικών είχε τρομοκρατήσει μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και φοιτητές.

Η πρυτανική αρχή προχώρησε σε ορισμένες συντονισμένες ενέργειες τότε, αυξάνοντας τη φύλαξη του χώρου, βάζοντας φωτισμό στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης, ενώ είχε προηγηθεί και η περίφραξη του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Τα περιστατικά μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά το φαινόμενο δεν σταμάτησε. Ορμητήριο των περισσότερων περιστατικών που λαμβάνουν κάθε τόσο χώρα είναι ο καταυλισμός του Χάραδρου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μπορεί στον καταυλισμό αυτόν να μένουν ελάχιστα άτομα (δεν είναι πάνω από 25 με βάση τις καταγραφές του αρμόδιου γραφείου του Κοινωνικού Οργανισμού), αλλά αποδεικνύονται αρκετά «δραστήρια», ενώ ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και για τους διερχόμενους, αυτούς δηλαδή που μένουν για λίγο εκεί και στη συνέχεια φεύγουν.

Η πρυτανεία και το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ζητήσει από τον δήμο να κάνει κάτι και να ξεκινήσει τις ανάλογες ενέργειες για να εκκενωθεί ο χώρος, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία άδεια για να στήνονται παράγκες εκεί. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει κάτι.