Συγκλονισμένη παρακολουθούμε ως πολίτες, τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν συνανθρώπους μας, από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία.

Ως χώρα αλλά και ως Πάτρα είναι γνωστό ότι ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή.

Μια περιοχή που δίνει τακτικά σεισμούς, καθώς έχουν καταπονήθει τα παλιά κτίρια που έχουν ανεγερθεί με τους προηγούμενους αντισεισμικούς κανόνες.

Η πολιτεία κατά καιρούς εξαγγέλλει και χρηματοδοτεί, προγράμματα προσεισμικού ελέγχου των κτιρίων.

Πολλές φορές και λόγω των Δημοσιονομικών Περιορισμών δεν τα έχει ολοκληρώσει.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου οι υπεύθυνοι φορείς, παρ’ όλο που έχουν εγκριθεί οι ανάγκες πιστώσεις κωλυσιεργούν να υλοποιήσουν τα προγράμματα προσεισμικού ελέγχου.

Σε αυτούς τους φορείς συμπεριλαμβάνεται και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Δείχνει μια Εγκληματική Αδιαφορία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του προσεισμικού ελέγχου των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου, παρόλο που έχουν εγκριθεί τον Οκτώβριο του 2021 μέσω του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», το ποσό των 232.862,45€ από το Υπουργείο Εσωτερικών, για Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο των Κτιριακών Υποδομών του Δήμου Πατρέων, συμπεριλαμβανομένου και των σχολείων. (ΑΔΑ: ΩΑΨΟ46ΜΤΛ-6-4Λ4).

Δυστυχώς δυο χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή Πελετιδή, αφήνει κωλυσιεργεί και αφήνει απροστάτευτη την σχολική κοινότητα σε περίπτωση και ενός μεγάλου σεισμού, μετά την αδιαφορία που έχει επίδειξη ανάλογα και στο ζήτημα της πυρασφάλειας.

Η γνωστή καθημερινή καραμέλα της Δημοτικής Αρχής για έλλειψη πιστώσεων δεν μπορεί να την επικαλεστεί.

Οι αποφάσεις και οι χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για διάφορα προγράμματα που καταθέτει αίτηση και τις εγκρίνουν, αδιάψευστος μάρτυρας.

Όμως πρόσφατα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε ραδιοφωνική παρέμβασή του ήταν αποκαλυπτικός.

Προτεραιότητα για την παρούσα Δημοτική Αρχή της Πάτρας είναι η εικόνα και όχι η ασφάλεια των μαθητών.

Προτεραιότητα είναι το βάψιμο των σχολείων και όχι η μελέτη καθώς και η έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών Πυρασφάλειας ανά σχολική μονάδα.

Προτεραιότητα είναι οι πεζοδρομήσεις στο Εμπορικό Κέντρο και όχι ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων.

Δηλαδή με λίγα λόγια για την Δημοτική Αρχή Πελετιδή, η Ασφάλεια και η Ζωή είναι σε δεύτερη μοίρα.

Όμως για όλους εμάς, τον απλό λαό δηλαδή, η Ανθρώπινη Ζώη και η Ασφάλεια είναι πάνω από κόμματα, σκοπιμότητες και τη κακιά στιγμή.

Γιατί με την ασφάλεια και τη ζωή του κάθε ανθρώπου, δεν μπορεί να την Παιζουμε στα Ζάρια κύριοι της Μαιζώνος