Στο 100% της πληρότητας τους φτάνουν όχι μόνο τα καταλύματα στα ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά και τα διαμερίσματα που έχουν καταχωρηθεί στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ψάχνοντας για ένα δωμάτιο στην Πάτρα, το τριήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, διαπιστώνει κανείς ότι με δυσκολία βρίσκει κάτι. Πλέον διαθέσιμα δωμάτια σε ότι αφορά τον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης είναι μετρημένα μόνο στα δάκτυλα του ενός χεριού. Καταλύματα υπάρχουν περιμετρικά και σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από την Πάτρα. Όσο για τις τιμές;

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αθηναϊκά δημοσιεύματα οι τιμές για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού στα ακίνητα που είναι στην βραχυχρόνια μίσθωση θυμίζουν Μύκονο και Σαντορίνη. Τα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο Σάββατο 25 Φλεβάρη ως Καθαρά Δευτέρα (27/2) είναι ελάχιστα.


Πιο συγκεκριμένα, στο Booking υπάρχουν πέντε επιλογές που ξεκινούν από τα 260 ευρώ τα δύο βράδια (άρα 130 η διανυκτέρευση), η επόμενη φτάνει στα 500 ευρώ για δύο βράδια, η τρίτη στα 820 ευρώ, η τέταρτη στα 1390 ευρώ και η πιο λουξ στα 2863 ευρώ.

Όσον αφορά τα Airbnb, υπάρχουν 4 διαθέσιμα. Το πιο φτηνό το βρίσκεις στα 271 ευρώ και το πιο ακριβό στα 2585 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αν θέλει κανείς να μείνει δύο βράδια θα πληρώσει 5170 ευρώ.

Μάλιστα, αυτό το συγκεκριμένο χρεώνει 108 ευρώ τη βραδιά στα άλλα τριήμερα (πχ 11 με 13 Φεβρουαρίου), οπότε καταλαβαίνετε ότι αν διαλέξετε μια άκυρη από το Καρναβάλι ημερομηνία, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα κατάλυμα επιπέδου Τόκυο, αλλά στην Πάτρα.

Η ζήτηση πάντως βαράει στο «κόκκινο» για το καρναβάλι της Πάτρας και οι τιμές είναι λογικό να ανεβαίνουν, ανάλογα φυσικά με την περιοχή και την κατάσταση του κάθε ακινήτου που μισθώνεται.