Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής, είτε εξαιτίας μικρών είτε μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών στη ζωή μας. Παρόλο που ορισμένες καταστάσεις είναι εκτός του δικού μας ελέγχου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε πάντοτε επιλογές ως προς το πώς θα ανταποκριθούμε σε αυτές, όπως αναφέρει το vita.

Επομένως, μπορούμε να πούμε πως η διαχείριση του καθημερινού μας, ήπιου άγχους είναι πραγματικά στο χέρι μας.

Τρόποι αντιμετώπισης του καθημερινού άγχους
Διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας που προσφέρει άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη στη διαχείριση των επιπέδων της ορμόνης του στρες. Μας δίνει μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας που μπορεί να βελτιώσει την ψυχική, σωματική και συναισθηματική μας υγεία.

Γι’ αυτό και μπορούμε να διαλογιστούμε για να χαλαρώσουμε και να διαχειριστούμε το άγχος, εστιάζοντας την προσοχή μας σε μια κατάσταση γαλήνης.

Ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με τον διαλογισμό ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών που μέσω βιβλίων και βίντεο αποκαλύπτουν τα «μυστικά» του.
Κοινωνικοποίηση

Το να κάνετε νέους φίλους ή να συναναστρέφεστε όσο πιο τακτικά μπορείτε με τους ήδη υπάρχοντες μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος.

Η κοινωνικοποίηση άλλωστε ωφελεί τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα μας.

Η ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων με φίλους ή και καινούριες παρέες είναι βέβαιο πως θα σας προσφέρει μια νέα αίσθηση ευεξίας κάθε φορά ώστε να αντιμετωπίσετε τις όποιες αναποδιές της κάθε ημέρας.
Διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Όταν είστε υπό στρες, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από πολλά φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να παραμείνει ισχυρό.

Μια κακή διατροφή αντιθέτως, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και περισσότερο άγχος.

Για «δυνατό» σώμα και υγιές μυαλό, χρειάζεται να συμπεριλαμβάνουμε τα απαραίτητα συστατικά στην καθημερινή μας διατροφή, όπως βιταμίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.
Ποιοτικός ύπνος

Ο ύπνος αποτελεί πηγή σωματικής και ψυχικής ανθεκτικότητας. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 6 με 8 ώρες ύπνου για να αναζωογονηθεί.

Ο κακός ύπνος μπορεί να κάνει πιο δύσκολο τον χειρισμό ακόμη και σχετικά ήπιων καταστάσεων, ενώ ο επαρκής ύπνος βοηθά στη διατήρηση των πνευματικών μας ικανοτήτων, όπως η προσοχή, η μάθηση και η μνήμη.
Σωματική άσκηση

Μαζί με την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σας, η τακτική άσκηση μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα σημάδια του ήπιου στρες και του άγχους. Η άσκηση βοηθά επιπλέον στο να έχουμε έναν υγιή ύπνο ο οποίος συνήθως επηρεάζεται από το στρες και την ανησυχία, ενώ δημιουργεί μια αίσθηση συνολικής ευεξίας.

Το περπάτημα για παράδειγμα, είναι μια απλή αλλά σπουδαία μορφή άσκησης για να ανανεώσετε το μυαλό και το σώμα σας. Μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα μέρα παρά μέρα για να ηρεμείτε το μυαλό σας και να αποβάλλετε τις σκέψεις που σας προκαλούν άγχος. Μια μεγάλη βόλτα είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να αναζωογονείτε τακτικά το μυαλό και το σώμα σας.