Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Ν. Αχαΐας με το ΚΚΕ. Τους υποψηφίους παρουσίασε ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας ο οποίος στην ομιλία του απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της Αχαΐας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενώ ανέφερε για το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας:

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Αχαΐας απαρτίζεται από σεμνούς αγωνιστές, συντρόφους και άλλους συναγωνιστές, αλλά και ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική μάχη.

Οι σημερινοί υποψήφιοι βουλευτές, με μαχητικότητα, και πολλές φορές χωρίς να υπολογίζουν θυσίες, από το πόστο του ο καθένας και το μαζικό του φορέα, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, μπροστά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες του Νομού μας, ανέδειξαν προβλήματα μέσα από πολύμορφες παρεμβάσεις.

Όλοι τους, μαζί και με δεκάδες άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, και με τη στήριξη του Νίκου Καραθανασόπουλου, Βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας οξυμένα λαϊκά προβλήματα του Νομού μας.

Γι ‘ αυτό άλλωστε, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αχαΐας τους ξέρουν με το μικρό τους όνομα. Οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ, δεν χρειάζεται να συστηθούν, συστήνονται καθημερινά με την πρωτοπόρα στάση τους, τη συμμετοχή τους στις αγωνίες του λαού μας, αλλά και τη μάχη που δίνουν για να βελτιωθεί η ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Χρήστο Πατούχα, υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με το ΚΚΕ και τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιο βουλευτή.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Οι Υποψήφιοι Βουλευτές Αχαΐας του ΚΚΕ (με αλφαβητική σειρά)

Αγγελόπουλος Δημήτρης: 61 ετών. Είναι οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Μέλος του Γραφείου Περιοχής της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Αθανασούλα Ιφιγένεια: 32 ετών. Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Γαλυφοπούλου Γωγώ: 66 ετών. Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, απασχολούμενη στον τομέα των κατασκευών και επικεφαλής του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων.

Γκέστα Ειρήνη (Ρένα): 67 ετών, Είναι συμβολαιογράφος, απόφοιτη της Νομικής του ΑΠΘ. Είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δραγώτης Κωνσταντίνος: 67 ετών, πρόσφατα συνταξιοδοτηθείς ιατρός χειρούργος, πρώην Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στη ΜΕΘ Γ.Ν.Πατρών ο «Άγιος Ανδρέας», μέλος ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας του δήμου Πατρέων.

Καραθανασόπουλος Νίκος: 60 ετών. Είναι οικονομολόγος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μαρμούτας Δημήτρης: 54 ετών. Είναι εργάτης στην βιομηχανία ΕΛΠΑΚ και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Μποδιώτης Γιάννης: 53 ετών. Είναι αγρότης και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας».

Ξυδία Αγγελική: 58 ετών. Είναι δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ασκεί τη δικηγορία αδιάλειπτα από το 1989.

Παναγογιαννοπούλου Χριστίνα: 38 ετών. Απόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές. Είναι ιδιωτική υπάλληλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Πατούχας Χρήστος: 72 ετών. Είναι συνταξιούχος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πατρέων.

Συμεωνίδης Γρηγόρης: 55 ετών. Αντισμήναρχος Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., απόφοιτος της Σχολής Ικάρων. Είναι μέλος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Δυτικής Ελλάδας, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.