Λάμπει καρναβαλικά από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το βράδυ η Πάτρα, αφού στις 7.15 το απόγευμα από την πλατεία Γεωργίου Α΄ άναψε ο καρναβαλικός διάκοσμος της πόλης.
Το σύνθημα για το άναμμα του φωτισμού έδωσε μια μικρή καρναβαλίστρια και το «κουμπί» πατήθηκε πλημμυρίζοντας με καρναβαλικό φως την πλατεία και τους δρόμους της πρωτεύουσας του κεφιού, ενώ καρναβαλική μουσική από το μουσικό άρμα έδινε τον τόνο.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και
Μηχανολογικού Εξοπλισμού Νίκος Ασπράγκαθος, ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής - Αναπληρωτής Δημάρχου Χρήστος Κορδάς, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ Δημήτρης Δημησιάνος, το μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού Αβροκόμη
Ξενογιάννη, η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ Σοφία Χρυσοπούλου, ο διευθυντής Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ Νίκος Μωραϊτης, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού Αθανάσιος Μπόρτζαρης, εργαζόμενοι του Δήμου και δημότες.
Τα στοιχεία του καρναβαλικού φωτισμού σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν από τους κατασκευαστές-τεχνίτες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και τοποθετήθηκαν από τους εργαζόμενους του Ηλεκτροφωτισμού δίνοντας εορταστική όψη στην πόλη μέχρι και την ολοκλήρωση της καρναβαλικής περιόδου.