Ξεκινούν από την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου οι εργασίες αποπεράτωσης του έργου της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αιγίου, που περιλαμβάνει την Πλατεία Αγίας Λαύρας, την πλατεία Βάλφουρ και τις περιμετρικές τους οδούς, καθώς υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του προέδρου του ΔΣ της εταιρείας «Α.Τ.Ε.Σ.Ε.  Α.Ε.».
Κατόπιν των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών και εγκρίσεων από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ξεκινούν οι εργασίες για την αποπεράτωση της πλατείας Αγ. Λαύρας. Η συνολική δαπάνη του έργου είναι 2.455.199,99 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και η προθεσμία περαίωσης είναι έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, που βάζει τέλος σε μια μακρόχρονη περιπέτεια αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την καθημερινότητα των αιγιαλέων και των επισκεπτών, ο δήμαρχος Αιγιαλείας
κ. Καλογερόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αφού οι πολλές δυσκολίες που αφορούσαν γραφειοκρατία αλλά και το οικονομικό και το φυσικό αντικείμενο του έργου υπερπηδήθηκαν, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση αποπεράτωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας, της κεντρικής πλατείας του Αιγίου, για την οποία έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση. Δεν έχει κανένα νόημα πια να μιλάμε για το παρελθόν, σημασία έχει ότι μετά από τη σημερινή υπογραφή ξεκινούν άμεσα οι εργασίες, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό ζήτημα να λυθεί στο άμεσο μέλλον και να παραδοθεί η πλατεία στη χρήση του κοινού, επ’ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.»
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΤΕΣΕ Α.Ε. κ. Χούμπαυλης σημείωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που υπογράψαμε σήμερα αυτή τη σύμβαση. Επιθυμούμε να κάνουμε τη ζωή των αιγιωτών πιο εύκολη και να τελειώσει γρήγορα αυτό το έργο. Εξάλλου έχουμε προσωπικό ενδιαφέρον λόγω του ότι κατάγομαι από το Αίγιο και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρηθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα στο έπακρον». Ο κ. Χούμπαυλης συμπλήρωσε ότι ήδη από το πρωί της Τρίτης τα
πρώτα συνεργεία θα επισκεφθούν το χώρο για τις απαραίτητες προετοιμασίες.