Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, Ελληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Τουρκία περιγράφει την τρομακτική του εμπειρία από τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/2).

Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται με τα χρώματα της Καϊσέρισπορ, που βρίσκεται στην περιοχή της Καισάρειας και ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN όλα όσα έζησε από τον ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του σχεδόν 200 νεκρούς με τον αριθμό να αυξάνεται ώρα με την ώρα.

«Ο σεισμός κράτησε περίπου ενάμιση λεπτό»

«Περάσαμε μεγάλη ταραχή όταν ξεκίνησε ο σεισμός περίπου στις 4:30 (ώρα Τουρκίας). Ηταν πολύ ισχυρός σεισμός. Η Καισάρεια απέχει περίπου τρεις ώρες από το επίκεντρο του σεισμού. Το επίκεντρο είναι νοτιοανατολικά της πόλης. Είναι ανάμεσα από τις πόλεις Καισάρεια και Γκαζιάντεπ. Νιώσαμε πολύ έντονα τον σεισμό, εγώ ήμουν στο κρεβάτι και μόλις σηκώθηκα δεν μπορούσα να κρατήσω της ισορροπία μου. Η διάρκεια του σεισμού ήταν περίπου ενάμιση λεπτό, αλλά είχε πολλούς μετασεισμούς. Κατεβήκαμε όλοι από την πολυκατοικία στο δρόμο. Ανθρωποι έκλαιγαν, έμπαιναν στα αυτοκίνητα για να φύγουν γρήγορα, επικράτησε μία ταραχή», ανέφερε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ο ποδοσφαιριστής της Καϊσέρισπορ τόνισε στη συνέχεια: «Πάλι καλά δεν είχαμε πτώσεις κτιρίων εδώ στην Καισάρεια, όπως σε άλλες περιοχές που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο. Δεν έχουν σημειωθεί θύματα μέχρι στιγμής. Από ότι έχω πληροφορηθεί μόνο κάποιες ρωγμές και μικροζημιές. Εκτός από το σεισμό είχαμε και το χιόνι να αντιμετωπίσουμε».