Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου το πρώτο βραδινό παιχνίδι πλοήγησης του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού και ταυτόχρονα το πρώτο παιχνίδι βραδινής πλοήγησης μετά την καραντίνα. Τίτλος του: «Πάρε το χρόνο σου» και η πρώτη αυτή επιστροφή στα αγαπημένα βραδινά παιχνίδια πλοήγησης χαρακτηρίστηκε από αθρόα συμμετοχή των πληρωμάτων, ενθουσιασμό και αστείρευτη διάθεση για κυνήγι.

Αποτέλεσμα ήταν το Σαββατόβραδο στο κέντρο της Πάτρας, της πρωτεύουσας του Καρναβαλιού να υπάρξει η πιο γλυκιά και ευχάριστη αναστάτωση. Πρωτίστως για τους συμμετέχοντες κυνηγούς αλλά και για τους περαστικούς που έβλεπαν μεταμφιεσμένους να «κυνηγούν» συνεπαρμένους από τη μαγεία του πιο μεγάλου παιχνιδιού του Πατρινού Καρναβαλιού, αυτού του Κρυμμένου Θησαυρού, παίρνοντας τον … βραδινό χρόνο τους.

Το ραντεβού είχε δοθεί από την οργανωτική ομάδα του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, αφού είχε ληφθεί υπόψιν πρωτίστως η «Βαρβάρα» και οι νεροποντές:

«Αγαπητοί κυνηγοί,

Το πρώτο παιχνίδι βραδινής πλοήγησης μετά την πανδημία, είναι γεγονός!

Ελάτε όσο πιο πολλοί μπορείτε. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα…

Πάρτε μαζί σας τηλέφωνα… κινητά, καρτοκινητά, καρτοσυμβόλαια, συμβόλαια, αρκεί να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο και ανταπόκριση… στο αρχηγείο. Η μάρκα του τηλεφώνου δεν έχει καμία σημασία, αρκεί να έχει φωτογραφική μηχανή με ανταγωνιστική τεχνολογία.

Μπορεί και να βρέχει. Μην εμπιστευτείς τα πόδια σου. Ένα όχημα (και δύο και

τρία), είναι μια λύση. Ομπρέλα, αδιάβροχο και αλεξικέραυνο, θα σας φανούν χρήσιμα (μάλλον)… έρχεται η Βαρβάρα και την έχει χαμηλά.

Προσοχή, το Βιβλίο Τροχαίων Συμβάντων ανά χείρας και έτοιμο προς επίδειξη. Θα σας ζητηθεί παντού!

Πάρε το χρόνο σου, αλλά το νου σου. Τα κοντρόλ ανοίγουν και κλείνουν.

Το παιχνίδι ξεκινάει στις 20:00 και σίγουρα τελειώνει… πριν γίνουμε κολοκύθες».

Η ομάδα του Παιχνιδιού καλούσε τα πληρώματα μέσα από γρίφο να πάνε στο Νέο Λιμάνι για να καλωσορίσουν τον Γάλλο προσκεκλημένο με τα μπαλωμένα ρούχα, αποδίδοντάς του τιμές.

Το μουσικό άρμα έδινε το ρυθμό και η μαυροδάφνη που έφεραν ως δώρο τα πληρώματα μαζί με λουκούμια, τούς κράτησε παρέα έως να τους δοθεί ο επόμενος γρίφος και να ξεκινήσουν την αναζήτηση του αρλεκίνου στην πόλη.

Με απόσπασμα από τον “Υπηρέτη δύο αφεντάδων”, ακούγοντας το τραγούδι «Les Millions D’ Arlequin» από τον Fred Gouin, περιγράφοντας τον Φώτη Κόντογλου που εικονογράφησε το εξώφυλλο του βιβλίου «Ο Αρλεκίνος Βασιλεύς», που αυτή την εποχή εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη και χρησιμοποιώντας τον πίνακα «Ο Αρλεκίνος και η κυρία του» του Ιταλού ζωγράφου Τζιοβάνι Ντομένικο Φερέτι, τα πληρώματα οδηγήθηκαν στον τελικό τους προορισμό, αφού πρώτα φωτογραφήθηκαν μ’ έναν αρλεκίνο καθισμένο σε μία από τις γλάστρες της «οικογένειας» Benito.

Το παιχνίδι διήρκησε τρεις ώρες μέσα στις οποίες τα πληρώματα, εκτός από τα σημεία, καλούνταν να βρουν και να φέρουν διάφορα αντικείμενα σε κάθε σταθμό τους.

Τελικός προορισμός το Ιταλικό προξενείο στη Γερμανού. Εκεί ο Αρλεκίνος τους είχε αφήσει ένα εξώφυλλο Άρλεκιν για ενθύμιο…