Το καρναβάλι του Βιαρέτζο μιας μικρής, αλλά πανέμορφης πόλης της Ιταλίας, εντυπωσιάζει φέτος.   

Υπέροχα άρματα, εντυπωσιακά, που δίνουν μια επιβλητικότητα, με διάχυτα τα στοιχεία της σάτιρας και της καυστικότητας, ενώ οι στολές γεμάτες από φαντασία, ζωντάνια και χρώματα.

Πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να βρεθούν στην μικρή πόλη Βιαρέτζιο για τις παρελάσεις των φετινών επετειακών καρναβαλικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο. 

Το Καρναβάλι του Βιαρέτζιο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας.

Στην πρώτη ημέρα εορτασμών κυριάρχησαν οι αλληγορικές μάσκες και άρματα ύψους άνω των 30 μέτρων κατασκευασμένα από χαρτί, γνωστά για την πολιτική και κοινωνική τους σάτιρα.

Το Βιαρέτζο σημειώνουμε ότι είναι μια  ιταλική πόλη της επαρχίας της Λούκκα, στην περιφέρεια της Τοσκάνης και έχει λιγότερους από 65.000 κατοίκους.

Έχει όμως αναπτύξει ένα καρναβάλι με ιστορία που ξεκινάει από το 1873 και που έχει φτάσει να συναγωνίζεται αυτό της Βενετίας.

Μέσα στα αξιοθέατα που μπορεί να πάει να δει κανείς είναι φυσικά και το Μουσείο του Καρναβαλιού. Ένα μουσείο που η Πάτρα, μια πόλη με μεγαλύτερη ιστορία στο καρναβάλι, ακόμα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει.

Πάρτε μια γεύση από το καρναβάλι του Βιαρέτζο μέσα από τις αναρτήσεις του γνωστού καρναβαλιστή και λάτρη του Πατρινού Καρναβαλιού Τάκη Αγγελόπουλου.