Μπαράζ βίαιων περιστατικών έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, με δράστες ομάδα ατόμων ρομά που συχνάζει εκεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες που είχουν γίνει στην αστυνομία.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε πριν από μερικές ώρες, σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστριας τoυ patrasevents.gr που έτυχε να είναι στην πλατεία Γεωργίου μαζί με τον σύζυγο της.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, άτομα ομάδας ρομά που συχνάζει στην πλατεία Γεωργίου επιτέθηκαν σε έναν νεαρό. Το όλο περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια αρκετών θαμώνων που έπιναν τον καφέ τους σε καφετέρια της πλατείας.

Ξαφνικά και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο πάνω από πέντε άτομα επιτέθηκαν στον νεαρό και ξεκίνησαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές. Ο νεαρός φώναζε βοήθεια και αν δεν ήταν ο άνδρας της αναγνώστριας να παρέμβει η ομάδα αυτή των ρομά δεν θα είχε σταματήσει.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της αναγνώστριας κατά τη διάρκεια του περιστατικού πήρε τηλέφωνο την αστυνομία που της απάντησε ότι γνωρίζει το όλο θέμα και ότι της έχουν γίνει έξι καταγγελίες για παρόμοιες επιθέσεις στην πλατεία Γεωργίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια η αστυνομία δεν εμφανίστηκε καν. Πάντως η ομάδα αυτή των ατόμων μετά την παρέμβαση του άνδρα της έφυγε από το σημείο.

Όπως αναφέρει η ίδια τα άτομα αυτά συνηθίζουν να πειράζουν τους ανήλικους έφηβους που συχνάζουν στην πλατεία και αν κάποιος από αυτούς αντιδράσει τότε τους ορμάνε ομαδικά.