Συστατικά

1 κιλό χοιρινό φιλέτο από κιλότο κομμένο σε καρέ
1 κιλό σέλινο χοντρό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το αυγολέμονο

4 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνεις το χοιρινό
Αφαιρείς τον αφρό και το αφήνεις να πάρει δύο βράσεις
Το βάζεις στο τρυπητό να στραγγίξει και το πλένεις καλά
Ρίχνεις λάδι μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχικά για 2-3 λεπτά
Προσθέτεις το κρέας και το σοτάρεις από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
Ρίχνεις 1½ φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά

Προσθέτεις το σέλινο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνει να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το σέλινο
Αν χρειαστεί προσθέτεις νερό ενώ βράζει
Με την κουτάλα βγάζεις ζωμό και τον κρατάς στην άκρη για το αυγολέμονο

Ρίχνεις τα αυγά στο μπλέντερ και τα χτυπάς
Προσθέτει το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το ζωμό από το χοιρινό
Ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείς ώστε να πάει παντού
Το αφήνεις σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει το αφαιρείς από την εστία.

Πηγή: tlife.gr