Όλα είναι έτοιμα για να μπει στην τελική ευθεία το έργο για την εγκατάσταση του συστήματος RFED στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση της σύμβασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έγινε την περασμένη εβδομάδα και αυτό που μένει είναι να πέσουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από διαγωνισμό που είχε προηγηθεί.

Με το σύστημα αυτό η Δημοτική Βιβλιοθήκη, μετά την ψηφιοποίηση ενός σημαντικού μέρους των αρχείων της, γίνεται μια ακόμα πιο «έξυπνη» δομή, αποκτώντας μια υπηρεσία που είναι στο πλαίσιο της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι κοντά στα 138.000 ευρώ. Το κάθε σύγγραμμα που υπάρχει στα ράφια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα έχει μια ηλεκτρονική ετικέτα, βάση του οποίου θα μπορεί κάποιος να το βρει πιο εύκολα.

Είναι ένα σύστημα έτσι που θα εξυπηρετήσει τους αναγνώστες, αλλά και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να βρουν το σύγγραμμα που αναζητούν κάθε φορά.

Παράλληλα θα έχει και έναν αντικλεπτικό ρόλο αφού μέσω αυτού θα είναι αδύνατον για ορισμένους επιτήδειους αναγνώστες να κλέψουν ή και να μην επιστρέψουν ένα βιβλίο που έχουν δανειστεί.

Σημειώνουμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να δημοπρατηθεί και το μεγάλο έργο της ανακαίνισης, της συντήρησης και της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.