Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει, οι ψησταριές θα βγουν στους δρόμους και η Πάτρα θα γιορτάσει κανονικά μια από τις κλασικές και παραδοσιακές μέρες της αποκριάς και του καρναβαλιού της.
Χωρίς ελέγχους και μέτρα. Όχι πέρυσι ότι δεν γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη. Οι επίσημες εκδηλώσεις του δήμου και της ΚΕΔΗΠ μπορεί να μην έγιναν εξαιτίας της πανδημίας, όμως, η Πάτρα είχε τσικνίσει και ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους.
Φέτος δεν υπάρχουν καν μέτρα και έλεγχοι, υπάρχει όμως η ακρίβεια που ίσως να παίξει έναν ανασταλτικό παράγοντα, σε ότι αφορά το ψήσιμο και το άρωμα της τσίκνας που θα έχει η πόλη.
Το κρέας και ειδικότερα το χοιρινό που χρησιμοποιείται κυρίως τη συγκεκριμένη ημέρα έχει πάρει μια αύξηση που ξεπερνάει το 25%. Το σουβλάκι, έχει ανέβει και αυτό, η τιμή της χονδρικής του έχει φτάσει τα 70 με 80 λεπτά, ενώ η λιανική του είναι κατά μέσο όρο στα 20 ευρώ.
Αν σε όλα αυτά βάλουμε τα κάρβουνα όπου και εκεί η τιμή έχει ανέβει, τότε καταλήγουμε ότι τα τσικνοπάρτι και οι ψησταριές που θα στηθούν στους δρόμους της Πάτρας θα έχουν σίγουρα ένα μεγαλύτερο κόστος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.
Κόστος που έχει κάνει αρκετούς να είναι κάπως διστακτικοί και να το σκέφτονται. Όχι ότι δεν θα τσικνίσουν, απλά θα είναι σίγουρα πιο συγκρατημένοι στα έξοδα τους. Ύστερα πάλι είναι και το θέμα της πάταξης της υπαίθριας εστίασης για το φετινό καρναβάλι που έχει θέσει πρώτος από όλους ο ΣΚΕΑΝΑ.
Όπως και να έχει η Πάτρα θα τσικνίσει, αυτό είναι το έθιμο και αυτό θέλει η παράδοση. Το έχει άλλωστε ανάγκη, όπως ανάγκη έχει και το καρναβάλι της.