Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30/1/23 στην Αγορά Αργύρη, χάρη στην εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.

Το γιορτινό κλίμα ενισχύθηκε από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπάντας του Δήμου Πατρέων. Πολλές ευχές δεχθήκαμε και από τον αιδεσιμότατο π. Γεώργιο, εφημέριο Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου, ο οποίος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Καθηγητής κ. Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του Συλλόγου και ανακοίνωσε επόμενες δράσεις.

Ο Χιώτης ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Τηλέμαχος Τσαρδάκας ανάγνωσε εξαιρετικά ποιήματα τόσο του ίδιου όσο και άλλων Χίων ποιητών και μας ταξίδεψε νοερά στο αγαπημένο μας νησί.

Εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, στους καλεσμένους προσφέρθηκαν παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα, καθώς και λικέρ Μαστίχα Κάστρο, προσφορά της ποτοποιίας – αποσταγματοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Δέσποινα Θεοφάνη, Ταμίας του Συλλόγου.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή του, στον Δήμο Πατρέων για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, στη Μπάντα του Δήμου Πατρέων για την φιλική συμμετοχή της και τον μαέστρο της κ. Χρήστο Λούκα.