Η κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 1 από τα αποθέματα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας στον ουκρανικό στρατό και βρίσκεται σε συνομιλίες με το Κατάρ για την επαναγορά 15 αρμάτων εφοδιασμένων με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard για να στείλει στο Κίεβο, αναφέρει δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα.

Η παράδοση των παλαιότερων Leopard στην Ουκρανία μπορεί να γίνει αμέσως αφού επισκευαστούν, διευκρινισαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα.

Οι Rheinmetall και Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) έχουν σκοπό να κάνουν επισκευές σε αυτά και να τα θέσουν στη διάθεση του ουκρανικού στρατού αν επιθυμεί να τα αγοράσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ γερμανοί αξιωματούχοι συνομιλούν με το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ για την ενδεχόμενη επαναγορά από το εμιράτο των Gepard που αγοράστηκαν για την ασφάλεια των σταδίων όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντα σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, που προσθέτει πως το Βερολίνο προσπαθεί επίσης να αγοράσει πυρομαχικά για αυτά από τη Ντόχα.

«Τα Gepard έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από εταίρους μας, αυτό οπωσδήποτε θα βοηθούσε τους Ουκρανούς», εξήγησε ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ο Μπόρις Πιστόριους, στη γερμανική εφημερίδα.