Οι ελληνικές Αρχές κατάσχεσαν 13 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που εντόπισαν σε συνεργασία με τις Αρχές της Κύπρου, ενώ συνελήφθησαν δυο Ελληνίδες, 23 και 42 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν τρία δέματα με ακατέργαστη κάνναβη σε 13 συσκευασίες, που είχαν παραδοθεί σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα, με τελικό προορισμό την Λάρνακα.
Χρησιμοποίησαν εικονικά στοιχεία

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 23χρονη κατηγορούμενη, χρησιμοποιώντας εικονικά στοιχεία, παρέδωσε τα δέματα στην εταιρία ταχυμεταφορών στην Αθήνα, με σκοπό να τα παραλάβει η ίδια στην Κύπρο, σε συνεργασία με την 42χρονη.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη Δίωξη Ναρκωτικών και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης, εφαρμόστηκε η διαδικασία ελεγχόμενης μεταφοράς και παράδοσης, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στη Λάρνακα, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, από την Υπηρεσία Καταπολέμησης των Ναρκωτικών της Κυπριακής Αστυνομίας.