Παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας οι απάτες εις βάρος των ηλικιωμένων ατόμων, δεν έχουν σταματήσει και ορισμένες φορές έχουν αποτελέσματα για τους δράστες.

Μέσα σε δύο μήνες έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά εξαπατήσεων κατά ηλικιωμένων, με τους τελευταίους να αφήνουν σημαντικά χρηματικά ποσό μέσα σε σακούλες στα σημεία που τους αναφέρουν οι δράστες.

Το βασικό πρόσχημα των δραστών έχει να κάνει με συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων και δήθεν ατυχήματα που έχουν προκαλέσει κατά άλλων προσώπων. Το παράδοξο είναι ότι οι ηλικιωμένοι παρόλο που γνωρίζουν εξακολουθούν να την… πατάνε και όταν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί είναι αργά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που έφτασε στο σημείο να πάει στην τράπεζα και να σηκώσει 20.000 ευρώ μόνο και μόνο επειδή της το είπαν οι άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα πάντως με τις έρευνες της αστυνομίας τα τηλεφωνήματα που γίνονται είναι αρκετά μελετημένα, οι δράστες ξέρουν λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που βάζουν στο μάτι κάθε φορά, κάτι που σημαίνει ότι οι σπείρες αυτές είναι οργανωμένες.

Οπότε πίσω από τα τηλεφωνήματα αυτά που γίνονται και την φωνή που μιλάει στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, πιθανό να κρύβονται ολόκληρες ομάδες που νωρίτερα έχουν κάνει τις… έρευνες τους και ξέρουν πώς θα καταφέρουν πείσουν τα υποψήφια θύματα τους.