Μόνο θλίψη. Τίποτα άλλο.

Αυτό είναι το πρώτο και ίσως μοναδικό συναίσθημα για τον κάθε καρναβαλιστή, εκπρόσωπο ενός εκ των 18 πληρωμάτων που εμπιστεύτηκαν τον δήμο, αφήνοντας την καρναβαλική τους περιουσία, στο προαύλιο χώρο του Πετρωτού, έξω από το Καρναβαλικό Συνεργείο, όταν πηγαίνουν εκεί πάνω.

Οι περισσότεροι βέβαια το αποφεύγουν ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στην καρναβαλική περίοδο, γνωρίζοντας τι θα αντικρίσουν. Όλες σχεδόν οι πλατφόρμες που είχαν αφήσει εκεί, τον Μάιο του 2020, εν μέσω καραντίνας, όταν τους κάλεσε η δημοτική αρχή για να μαζέψουν τα πράγματα από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, έχουν καταστραφεί.

Και όχι μόνο οι πλατφόρμες που είναι η βάση για να φτιάξουν τα άρματα που υποτίθεται ότι θα βλέπαμε στη καρναβαλική παρέλαση του 2023. Τώρα δηλαδή. Έχουν καταστραφεί όλα τα καρναβαλικά υλικά που έχουν αφήσει εκεί ή στην καλύτερη έχουν μισοδιαλυθεί.

Η πρώτη υπόσχεση της δημοτικής αρχής πάνω στο όλο θέμα, όταν έφευγαν από τις αποθήκες του ΑΣΟ ήταν ότι θα τους έβρισκαν έναν νέο χώρο από αυτόν που βρίσκονταν εδώ και μια εικοσαετία και που είχαν "κερδίσει" για την πόλη από την εταιρεία που παραχώρησε το ακίνητο. Δεν έγινε.

Η δεύτερη υπόσχεση ήταν ότι θα τους προστάτευε την περιουσία τους (γιατί περί περιουσίας πρόκειται), στον χώρο που τους υπέδειξε η ίδια για να τα αφήσουν, κάτω από ένα υπόστεγο έξω από το Καρναβαλικό Συνεργείο στο Πετρωτό. Ούτε όμως αυτό έγινε όπως αποδεικνύεται.


Τα περισσότερα από αυτά δεν εγκαταστάθηκαν κάτω από το υπόστεγο (δεν τα χωρούσε έτσι και αλλιώς όλα), ενώ σύμφωνα με τους καρναβαλιστές, οι αρμόδιοι δεν έβαλαν ούτε ένα νάιλον για να τα προστατεύσουν.

Οπότε όλη αυτή η περιουσία των καρναβαλικών πληρωμάτων έμεινε για τρία χρόνια σχεδόν στο έλεος της βροχής, του ήλιου και των καιρικών συνθηκών. Οι καρναβαλιστές φωνάζουν ότι η δημοτική αρχή και η ΚΕΔΗΠ δεν τους σεβάστηκε.

Και οι εικόνες που ανέβασε ο γνωστός καρναβαλιστής Νίκος Κανελλάκης πηγαίνοντας στον χώρο, αποδεικνύουν ότι μάλλον έχουν δίκιο.