Συστατικά

1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μεγάλα καρέ
3 κόκκαλα με μεδούλι
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 κλωναράκια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
4 μπαχάρια
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. κριθαράκι
2 αβγά
χυμό από 1 λεμόνι
3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και σοτάρεις το κρέας, τα καρότα, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, τα μπαχάρια και τη δάφνη
Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα προσθέτεις το σέλινο και νερό ώστε να καλύπτει τα υλικά.
Ρίχνεις αλάτι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας
Προσθέτεις το κριθαράκι και προσθέτεις νερό εφόσον χρειάζεται
Αφαιρείς από την κατσαρόλα το σέλινο, τη δάφνη και τα μπαχάρια και αφήνεις τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι
Ρίχνεις στο μούλτι τα ασπράδια και τα χτυπάς
Προσθέτεις τους κρόκους και το λεμόνι και 2-3 κουτάλες ζωμό από τη σούπα και συνεχίζεις το χτύπημα
Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύεις καλά και γρήγορα
Ρίχνεις τον μαϊντανό και αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά
Σερβίρεις και προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πηγή: tlife.gr