Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά και μεταξύ άλλων η συζήτηση στράφηκε στη σάτιρα στον χώρο του θεάματος.

«Δεν κάνουμε σάτιρα σήμερα, μας ξεπερνά η καθημερινότητα. Σε αυτό που εγώ τότε καλώς ή κακώς ήμουν ο πρώτος που το ξεκίνησε, όταν είδα ανθρώπους – δεν θα πω – που να κάνουν ακριβώς τα ίδια, υπήρχε μία άλλη αποδοχή. Πιστεύω στην πρωτοπορία και στο ρίσκο της πρωτοπορίας» δήλωσε αρχικά για τη σάτιρα ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Σε ερώτηση της Μπέττυς Μαγγίρα για τους «Ράδιο Αρβύλα» και το γεγονός πως είναι η μοναδική σατιρική εκπομπή που έχει απομείνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, ο Γιάννης Ζουγανέλης απαντά:

«Τους παρακολουθώ, έχω άλλη αντίληψη για την έκφραση της σάτιρας. Είναι κοντά στο lifestyle αυτοί, εγώ δεν το μπορώ καθόλου. Τα τιμώ τα παιδιά, κάθε άνθρωπος έχει το δικό του στίγμα. Δεν μπορείς να είσαι απέναντι ακόμη και σε αυτό που δεν αισθάνεσαι αισθητικά συγγενής. Είναι άλλη όμως η σάτιρα, έχουμε τον Αριστοφάνη, ο τρόπος που σατίριζες την εξουσία ήταν αντιεξουσιαστικός, δεν είχε καθόλου χάδι».

Όταν ο Δημήτρης Μακαλιάς έφερε στη συζήτηση τον Μάρκο Σεφερλή ως μία πιθανή σύγχρονη μορφή του Αριστοφάνη, ο Γιάννης Ζουγανέλης σημείωσε: «Τιμώ τον Σεφερλή. Έχει τη δουλειά του, είναι ένας άνθρωπος που αυτοδυναμώθηκε, δεν ευνοήθηκε πολύ από το παρουσιάζειν. Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ο Μάρκος Σεφερλής. Η σχέση του με τον Αριστοφάνη είναι άλλη ιστορία».

«Το ότι ο κόσμος μας επιλέγει κάποιους ανθρώπους για να επικοινωνήσει είναι σημαντικό. Τώρα αν ο τρόπος της επικοινωνίας μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα, πρέπει να ψαχτούμε στην Παιδεία μας» συμπλήρωσε επί του θέματος ο Γιάννης Ζουγανέλης.