Με καθυστέρηση προχωρούν οι εργασίες στην δεύτερη εργολαβία για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που αφορά την συντήρηση των ιστορικών κλιμάκων της.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και ο ανάδοχος τέσσερις μήνες σχεδόν μετά, βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που είχε ξεκινήσει. Στην μία πλευρά των σκαλιών της Τριών Ναυάρχων.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου έχει προθεσμία από την στιγμή της υπογραφής της σύμβασης εφτά μήνες, οπότε έχει περάσει σχεδόν το μισό από αυτό και η εργολαβία είναι ακόμα στην αρχή της. Πάμε για έναν… νέο παραλιακό ποδηλατόδρομο, δηλαδή για ένα έργο που θα ολοκληρωθεί με μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με κύκλους της αρμόδιας αντιδημαρχίας υπάρχει πράγματι μια καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου που οφείλονται σε ορισμένες ιδιομορφίες που υπάρχουν τόσο στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων, όσο και στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, οι οποίες αρχικά δεν είχαν ληφθεί υπόψη.

Οι ιδιαιτερότητες αυτές όμως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο μέχρι ώρας στην εξέλιξη των εργασιών, κάτι που αναμένεται ενδεχομένως να καθυστερήσει την ολοκλήρωση του όλου έργου. Πάντως οι εργασίες εκτελούνται από τον εργολάβο και σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Σημειώνουμε ότι για την ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να εκτελεστούν και οι εργασίες συντήρησης στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου και στις σκάλες της Πατρέως, σε τρία διαφορετικά σημεία της Πάτρας, με στόχο να αναδειχθούν ως σημεία αναφοράς και τοπωνύμια.