Ο ένας απέναντι στον άλλον θα βρεθούν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, οι γονείς της 9χρονης Τζωρτζίνας που ακριβώς πριν έναν χρόνο έσβησε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από το εδώλιο όπου κάθεται για την δολοφονία αλλά και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, θα ακούσει σήμερα τον πρώην σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, να καταθέτει ως πρώτος μάρτυρας στην δίκη της.

Η σημερινή θα είναι η τρίτη συνεδρίαση του Δικαστηρίου. Στις 9 Ιανουαρίου κατά την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης το οποίο απορρίφθηκε.
Η διαδικασία άρχισε με την κλήρωση των ενόρκων και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και η δίκη διεκόπη για την επόμενη συνεδρίαση στις 11 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ούτε εκείνη την ημέρα άρχισε καθώς την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κληθεί σε απολογία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας με το δικαστήριο να δίνει νέα διακοπή στην υπόθεση για σήμερα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της Τζωρτζίνας. Το 9χρονο κοριτσάκι κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη.

Ο πατέρας των παιδιών έχει προσφύγει για την λύση του γάμου τους και πλέον δεν βρίσκεται στο πλάι της 34χρονης. Στη δίκη παρίσταται για την Υποστήριξη της Κατηγορίας διεκδικώντας ικανοποίηση για την ηθική βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστη από τις πράξεις της μέχρι πρότινος συζύγου του, όπως αυτές αναφέρονται στο κατηγορητήριο σε βάρος της.

Η μητέρα συμπληρώνει, σε περίπου δύο μήνες, έναν χρόνο προσωρινής κράτησης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενώ σε βάρος της εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Ένταλμα το οποίο η υπεράσπιση της θεωρεί ότι πρέπει να αρθεί.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας, έχει προϊδεάσει άλλωστε με δήλωση του για την στάση που θα κρατήσει απέναντι στον πρώτο μάρτυρα της δίκης: «είναι ένας μάρτυρας άνευ ουσίας», ανέφερε ο κ. Κούγιας, καθώς «δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα».

Το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου 2022, έχοντας βιώσει τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της. Ο θάνατος της σύμφωνα με την δικογραφία είναι αποτέλεσμα ισχυρής δόσης κεταμίνης που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της μέσα στο Νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλευόταν.