Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο γνωστός καλλιτέχνης απάντησε, μεταξύ άλλων, για τους Αλέξη Κούγια, Μιμή Ντενίση και Νίκο Κοκλώνη.

«Η παράσταση «Ένα μπιμπερό και μία ανθοδέσμη» θα παρουσιαστεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Παλλάς, από το σύλλογο «Θυάτειρα» για τη στήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας. Σκέφτηκα να φτιάξουμε μία παράσταση, στην οποία δυο άντρες μιλούν για μία γυναίκα και για την τοξική αρρενωπότητα στις μέρες μας.

Υποδύομαι τον οδηγό VIP που ρίχνει το αυτοκίνητο του στον γκρεμό & συναντάει τον επίσης οδηγό, πανό βλάχο, που με την ορχήστρα του θα κάνει πρόταση στην κοπέλα του. Στο podcast «News Break» κάνω αυτό που δεν μπορώ να κάνω στην τηλεόραση, όπου δεν υπάρχει ελευθερία», είπε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

Για την πολιτική ορθότητα, ο Λάκης Λαζόπουλος ανέφερε: «Η πολιτική ορθότητα είναι σαν τα φίλτρα που μπαίνουν στις φωτογραφίες, για να μη φαίνονται οι ρυτίδες. Είναι δυνατόν να βλέπεις με φίλτρα τους ανθρώπους και τις σχέσεις; Είναι άλλο πράγμα ο σεβασμός και η ευγένεια και άλλο το να μην μπορείς να περιγράψεις μία πραγματικότητα. Στην παράσταση λέει κάποια στιγμή ο οδηγός που μεταφέρει μία χοντρή κυρία, ότι είδε «τον Χοντρό και τον Λιγνό» και το αλλάζει αμέσως στο «Χοντρό και έναν φίλο του». Δεν μπορούμε να ξεθάψουμε τη Ρένα Βλαχόπουλου και να της πούμε να ζητήσει συγγνώμη από τη Σούζι που της έλεγε «Σούζι και ψεύδεσαι και τρως!». Όταν έχεις σεβασμό απέναντι σε κάποιον που ξέρεις, μπορείς να του πεις «πάχυνες», έμενα δεν με νοιάζει να μου πει κάποιος “πάχυνες, έγινες σα μοσχάρι”».

Μεταξύ άλλων, ο Λάκης Λαζόπουλος, μίλησε για τους influencers και πως συνηθίζεται να τους αντιμετωπίζουν: «Ένας άνθρωπος που δεν έχει μυαλό παρεξηγείται πάρα πολύ εύκολα από τη σάτιρα, παρεξηγούνται συνήθως οι ηλίθιοι, σαν ένας νοήμονας κόσμος να υπηρετεί την ηλιθιότητα. Η ηλιθιότητα έχει πιάσει πολλά πόστα, είναι οι influencers στη μέση και τους influencers δεν τους πειράζουμε, γιατί κινδυνεύουμε. Επίσης, δεν κάνει να πειράζουμε τους instagrammers τους «τουιτεράδες», αυτοί μιλούν και απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, κάτι που δεν κάνουμε οι ηθοποιοί».

Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε στη συνέχεια: «Εγώ δουλεύω 40 χρονιά και δεν έχω πει ποτέ την έκφραση «το κοινό μου», δεν έχω πει ποτέ μου ότι κάποιοι είναι ιδιοκτησία μου. Δεν έχω κανένα σαράκι να επιστρέψω στην τηλεόραση «ανάπηρος», κουτσαίνοντας και ευνουχισμένος, γιατί όταν η σάτιρα δεν ενοχλεί – όπως την κάνω εγώ – γίνεται χάδι.

Κάνω μία κωμική σειρά, ονομάζεται «Πνίξε τη Γιολάντα», κάνω διαπραγματεύσεις για το που θα προβληθεί και αναφέρεται στην αποδόμηση της ελληνικής οικογένειας. Θα παίξω στη σειρά «Πνίξε τη Γιολάντα» και είναι υπό συζήτηση το αν τη σκηνοθετήσω κιόλας. Πάλεψα για να μην έχω κόμπλεξ, όταν έρχεσαι από την επαρχία, φτάνεις εδώ στην Αθήνα με δυο βαλίτσες κόμπλεξ. Υπάρχουν οι αστοί που είναι αστείοι, με τους οποίους δεν συναντηθήκαμε ποτέ, γιατί δεν θέλουν να δουν στα μάτια μου τα κόμπλεξ τους.

Νομίζω ότι και αυτοί που μου γυρίζουν την πλάτη είναι ένας άλλος τρόπος για να με δούνε, πολλές φορές στην πορεία μου μου έχουν γυρίσει την πλάτη. Όσους μου γύρισαν την πλάτη, τους έχω ξανασυναντήσει, γιατί είμαι πάλι μπροστά τους και θα με δούνε και όταν κοιταχτούμε στα μάτια δεν έχουν τι να μου πούνε. Όταν πω σε οσους μου γύρισαν την πλάτη «τι σου φταίει;» δεν έχουν τι να πούνε, τους πειράζει η αλήθεια, δεν είπα ποτέ ψέματα, δεν έκανα κωλοτούμπες, δεν δήλωσα κάτι που δεν είμαι».

Ο Λάκης Λαζόπουλος, δεν δίστασε να σχολιάσει ονόματα της showbiz που παλαιότερα ήταν μέρος της σάτιράς του: «Αλέξης Κούγιας, Μιμή Ντενίση, Νίκος Κοκλώνης: Όταν συναντάω έναν άνθρωπο κι εκείνος φεύγει, εγώ που είμαι σατιρικός συγγραφέας πρέπει να αλλάξω επάγγελμα; Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πως όταν συναντάνε έναν άνθρωπο, αυτός παύει μετά από λίγο καιρό να κάνει τη δουλειά που κάνει. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό που κάνεις, γιατί κάποιος δεν καταλαβαίνει.

Δεν απειλούμαι, δεν μπορεί να με εκβιάσει ούτε να με τραμπουκίσει κανένας, το ότι απαντάω ευγενικά δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να απαντήσω με άλλον τρόπο. Το να βγαίνει ένας, επειδή ο άλλος είναι ευγενικός, και να κάνει τον τζάμπα νταή, έμενα δε μου λέει κάτι, μπορεί να έχω βγάλει χρήματα τα οποία μπορεί να έχω χάσει κιόλας, δεν πρόκειται να βγω και να κλαφτώ πουθενά, δεν θέλω να λέω τι περνάω.

Αν ένα παιδί πει μία αλήθεια όλοι γελάνε, απλώς με τα χρόνια έχουν μάθει όλοι να σκοτώνουν το παιδί και μετά το ίδιο το παιδί γίνεται «γάιδαρος και άχρηστος». Εγώ μιλάω σαν εκείνο το παιδί, γιατί δεν το έχω σκοτώσει μέσα μου, επειδή δεν το σκότωσε ποτέ η μάνα μου & δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το σκοτώσει».

Τέλος, σχετικά με τον έρωτα, ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν με αφορά καθόλου ούτε να ερωτευτώ ούτε να με ερωτευτούν, το κεφάλαιο έρωτας έκλεισε γιατί μεγάλωσα, βαρέθηκα, τέλος».