Με αφορμή την σειρά του Alpha, «Αυτή η νύχτα μένει» παραχώρησε συνέντευξη η Ηλιάνα Μαυρομάτη στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου και το Enjoy της Κυριακής. Μέσα σε όλα, η νεαρή πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε με θάρρος στο κίνημα #metoo και όλες τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον χώρο του θεάτρου.

Μέσα στην πανδημία βγήκε με φόρα και το #metoo. Φως, κάθαρση. Ποια είναι τα συναισθήματα σου; Ξεβρώμισε ο χώρος, λένε πολλοί. Όπως και να το κάνουμε, είναι τραγικό ένας επαγγελματίας να ψάχνει δουλειά και το αφεντικό να έχει άλλες ορέξεις…

Τα συναισθήματα μου είναι αντιφατικά. Από τη μια μεριά, επιβραβεύω το θάρρος αυτών που καταπιέστηκαν και έσπασαν τον φόβο και τις αλυσίδες και μίλησαν για όσα άδικα και ανήθικα υπέστησαν, ώστε να παραδειγματιστούν αυτοί που θα θελήσουν να κάνουν στο μέλλον παρόμοια και, από την άλλη, δεν μπορώ να μη σταθώ στις τηλεδίκες. Έγινε τρελή εκμετάλλευση από τα ΜΜΕ και ιδίως από την τηλεόραση με το #metoo.

Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν άνρωποι χωρίς να δικαστούν από τη Δικαιοσύνη. Αρκεί που έγινε το τηλεδικαστήριο από τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους. Αυτό για μένα είναι ανθρωποφαγία. Έχουμε τους νόμους για να λύνονται όλες οι αδικίες, τα ατοπήματα, τα παραπτώματα και οι ειδεχθείς πράξεις. Δεν μπορούμε να προσδοκούμε ετυμηγορία από την τηλεόραση και από κάποια εκπομπή. Είναι φρικτό αυτό που έγινε. Τι κατάχρηση! Και οι δημοσιογράφοι να στήνουν λαϊκά δικαστήρια για να ικανοποιήσουν την παρόρμηση του κόσμου; Και οι δικαστές μας τι ρόλο θα παίξουν; Δεν λύνονται πια οι διαφορές στα δικαστήρια, δεν γίνονται πια καταγγελίες; Όλα τα λύνει η τηλεόραση; Δεν μπορούμε να γίνουμε έρμαια της τέταρης εξουσίας. Ας κάνουμε σε πολλά επίπεδα την αυτοκριτική μας. Μέσα από τα ΜΜΕ γίνεται μια υπερπροβολή των κακών ειδήσεων με πολλή δόση κίτρινου και σαπίλας και δεν είμαι διατεθειμένη να κάτσω να δω τις λεπτομέρειες. Δεν θέλω άλλη απελπισία ενώ διανύουμε μια πολύ δύσκολη οικονιμή κατάσταση. Επιδιώκω μια ισορροπία.