Τα επεισόδια, τα κρούσματα παραβατικότητας και γενικότερα το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο και στις γύρω περιοχές εξαιτίας της κατάστασης αυτής πάει από το κακό στο χειρότερο.

Οι παράγκες που έχουν εντοπιστεί με βάση τα όσα ανέφεραν σε σχετική τους επιστολή τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής έχουν φτάσει τις 32 και παρουσιάζουν μια συνεχώς αυξητική τάση, με τον καταυλισμό να εξαπλώνεται αντί να μικραίνει.

Σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο δράσεις που συνέταξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για την ένταξη των ρομά στο κοινωνικό σύνολο, ο αριθμός των ατόμων που μένουν στις παράγκες του καταυλισμού είναι 149, με τα περισσότερα από αυτά να είναι ανήλικα.

Με βάση την καταγραφή που είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια η αύξηση των διαμενόντων στον καταυλισμό είναι πάνω από 20 άτομα. Τότε είχαν καταγραφεί 125 άτομα, εκ των οποίων τα 78 ήταν ανήλικα, ενώ οι παράγκες ήταν στις 23.

Η τάση λοιπόν του καταυλισμού όσο παραμένει στο χώρο αυτόν είναι συνεχώς αυξητική και αυτό μαρτυράει πολλά για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η όλη κατάσταση τα επόμενα χρόνια αν δεν βρεθεί μια λύση και αν επιτέλους δεν γίνει κάτι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα αποστείλουν το τοπικό σχέδιο δράσης στο υπουργείο και στην γενική γραμματεία κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας.