Μπορεί ο Κώστας Πελετίδης και η δημοτική αρχή να έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για αδιαφορία προς το Πατρινό Καρναβάλι που αποτελεί την πιο εξωστρεφή διοργάνωση της πόλης. 

Φέτος όμως ο δήμαρχος της Πάτρας και η παράταξη του ποντάρει πολλά πάνω στο καρναβάλι λόγω και των δημοτικών εκλογών που ακολουθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο και αυτό που επιζητεί είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από μια διοργάνωση που θα αποτελεί διαφήμιση για την πόλη και το καρναβάλι της.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εξ αρχής η δημοτική αρχή προσπάθησε να βγάλει προς τα έξω ένα πνεύμα ενότητας, χαράς και διασκέδασης μπροστά στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, ντύνοντας τη καρναβαλικά από άκρη σε άκρη και βάζοντας στους δρόμους και στις πλατείες ένα μεγάλο μέρος των καρναβαλικών φιγούρων και του υλικού που είχε στις αποθήκες του.

Προσπάθησε μάλιστα να κάνει και την υπέρβαση με την τελετή έναρξης, κάτι που όμως δεν της βγήκε, αντίθετα θα έλεγε κάποιος, της ήρθε μπούμερανγκ το όλο εγχείρημα για την εκδήλωση αυτή. Όμως ακόμα δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα ούτε η δημοτική αρχή, ούτε η ΚΕΔΗΠ.

Οι εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει για τη συνέχεια του Πατρινού Καρναβαλιού, κάποιες εκπλήξεις επίσης που έχουν στα σκαριά, η συναυλία με τον Μπρέγκοβιτς (επιλογή του Κώστα Πελετίδη), αλλά και η φαντασμαγορική τελετή λήξης με τα πυροτεχνήματα, δείχνουν ότι ακόμα δεν το έχουν βάλει κάτω με το καρναβάλι.

Βασικό τους επιχείρημα θα είναι η μεγάλη επισκεψιμότητα που αναμένεται στην Πάτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ρόλο σε αυτό θα έχει παίξει η διοργάνωση και οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί όλη την περίοδο του καρναβαλιού.

Εκτόξευση της δημοτικότητας και απαντήσεις

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δημοτικής αρχής μια επιτυχημένη φετινή διοργάνωση θα εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του Κώστα Πελετίδη που έτσι και αλλιώς δεν έχει μεγάλες απώλειες παρά τα οχτώ χρόνια της θητείας του. 

Με αυτόν τον τρόπο  θα δώσει τις ανάλογες απαντήσεις σε όσους με "όπλο" τους το καρναβάλι πολέμησαν (έτσι θεωρούν) τον δήμο για καθαρά ιδεολογικούς, πολιτικούς και ενδεχομένως οικονομικούς σκοπούς.

Μένει να δούμε αν στην φετινή διοργάνωση τελικά η δημοτική αρχή κερδίσει τις εντυπώσεις και αν αυτό θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα ως προς την ουσία του όλου ζητήματος. Την εξέλιξη και τη βελτίωση του Πατρινού Καρναβαλιού.