Χωρίς ένα σχοινί, χωρίς κάτι να τους κρατάει, οι καρναβαλικοί μπάστακες «κρέμονται» επί της ουσίας πάνω από τα κεφάλια των πεζών που περνάνε από δίπλα τους.

Την παρατήρηση αυτή την έκαναν αρκετοί συνδημότες, βλέποντας τους τεράστιους καρναβαλικούς μπάστακες σε πολλά σημεία της Πάτρας, χωρίς να έχουν ένα σκοινί, χωρίς να είναι δεμένοι από κάπου.

Χειμώνα έχουμε, οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες και οι δυνατοί άνεμοι δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο σε κάθε κύμα κακοκαιρίας που εμφανίζεται κάθε τόσο. Καταλαβαίνουμε όλοι τι μπορεί να γίνει αν ένας από αυτούς τους μπάστακες πέσει, άσχετα από το υλικό που είναι φτιαγμένοι.

Επιπλέον κάποιοι από αυτούς τους μπάστακες , εκτός από το τι δεν είναι δεμένοι, δεν βρίσκονται σε τόσο στέρεες βάσεις, με αποτέλεσμα η αίσθηση που δημιουργούν στις πολίτες είναι μάλλον φόβος, παρά κάτι που να παραπέμπει στο πνεύμα του καρναβαλιού.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω, κατά την άποψη μας, το εντοπίσαμε στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων. Ο μπάστακας έχει εγκατασταθεί στα Ψηλαλώνια απέναντι από το κτίριο της Αλάμπρα, έτσι ώστε όσοι έρχονται από την Τριών Ναυάρχων να τον βλέπουν και να τον έχουν θέα.

Όμως από κάτω του υπάρχει κενό αρκετών μέτρων και χωρίς να είναι από κάπου δεμένος, αν γίνει κάτι και πέσει από τόσο ύψος, θα υπάρχει σίγουρα θέμα, σε περίπτωση που από  κάτω βρίσκεται κάποιος πεζός ή ένα αμάξι.

Εμείς απλά το αναφέρουμε, χωρίς να θέλουμε φυσικά να γίνουμε μάντεις κακών…