Ένας πιλότος σκοτώθηκε όταν δύο μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ινδίας , ένα Sukhoi-30 κι ένα Mirage 2000, συγκρούστηκαν στον αέρα, όπως φαίνεται, κοντά στην πόλη Μορένα του κρατιδίου Μάντια Πραντές, όπως μεταδίδει το BBC.

Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί το πρωί από την αεροπορική βάση Γκουαϊλόρ. «Επιβεβαιώνουμε ότι δύο αεροσκάφη, που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας συγκρούστηκαν στην περιοχή δικαιοδοσίας μας», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος του Μάντια Πραντές, Α. Κ. Βέρμα.

«Εντοπίσαμε τα συντρίμμια του ενός από τα αεροσκάφη και βρήκαμε έναν τραυματία πιλότο στο δάσος Παχαντκάθ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός Νταρμέντερ Γκάουρ. «Το άλλο αεροσκάφος πιθανώς έπεσε μακρύτερα από το σημείο κι έχουμε στείλει ομάδες για να το εντοπίσουν». Το Su-30 μετέφερε δύο πιλότους και το Mirage έναν.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας ερευνά κατά πόσον τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα. Η συντριβή αυτή είναι το τελευταίο πλήγμα στην πολεμική αεροπορία της χώρας. Τον περασμένο Οκτώβριο πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη στο Αρουνατσάλ Πραντές το ελικόπτερο που τους μετέφερε, το δεύτερο στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη στο εν λόγω κρατίδιο εκείνο τον μήνα στην Ινδία μετά την πτώση ενός Cheetah κοντά στην πόλη Ταουάνγκ, όπου σκοτώθηκε ο πιλότος του.

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο τότε Γενικός Επιτελάρχης της Ινδίας, στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ, σκοτώθηκε μαζί με άλλα δώδεκα άτομα όταν συνετρίβη το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi-17, που τον μετέφερε σε αεροπορική βάση.