Μπορεί τα δρομολόγια του Προαστιακού να επέστρεψαν στην κανονική τους λειτουργία, χωρίς ακυρώσεις, μετά από τον «ντόρο» που έγινε με τις αναστολές που σημειώθηκαν τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο τμήμα του τρένου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τελειώσει τα προβλήματα.
Σύμφωνα με τους επιβάτες που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση σχεδόν τον Προαστιακό το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται σε αυτή τη φάση τουλάχιστον είναι οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις των δρομολογίων.
Οι επιβάτες περιμένουν μέσα στο κρύο και στην βροχή, με τις στάσεις να μην έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε στέγαστρο, ενώ επιπλέον δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σε αυτές για τον προγραμματισμό και τα δρομολόγια των τρένων.
Παράλληλα, αν νυχτώσει δεν υπάρχει ούτε καν φωτισμός ακόμα και σε στάσεις που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο όπως αυτές του βόρειου τομέα, στα Μποζαΐτικα και στην Αγυιά.
Σε ότι αφορά τώρα τον νότιο κλάδο, δηλαδή, την γραμμή μεταξύ Αγίου Ανδρέα, Καμίνια και Κάτω Αχαΐας, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με την αύξηση των δρομολογίων της, με αποτέλεσμα από το απόγευμα και μετά ο κόσμος να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Σύμφωνα με τους επιβάτες και τους φίλους του τρένου οι ακυρώσεις, οι καθυστερήσεις και γενικότερα όλα αυτά τα προβλήματα που παρατηρούνται άλλοτε συχνά, άλλοτε πιο αραιά έχουν παίξει τον ρόλο τους στην μείωση της προσέλευσης των επιβατών και στις δύο γραμμές του Προαστιακού.
Τόσο σε αυτή του βόρειου τομέα που παραδοσιακά είχε αρκετό κόσμο, όσο και σε αυτή το νότιου που ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιβάτες δεν έχει εξελιχθεί όλους αυτούς τους μήνες της λειτουργίας της.