Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, χαρακτήρισε αναμενόμενη την έξαρση των ιώσεων.

Ειδικότερα, η Ματίνα Παγώνη επισήμανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», πως για τουλάχιστον δύο χρόνια ο οργανισμός μας προστατευόταν από τις μάσκες, εμποδίζοντας την γρίπη και τις ιώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Είναι αναμενόμενες οι ιώσεις, το είχαμε πει από τον Σεπτέμβριο, ότι από τον Νοέμβριο θα έχουμε έξαρση. Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα όπως ήταν το 2018 ή το 2019. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Εχουν μειωθεί τα περιστατικά νοσηλευόμενων στις απλές κλίνες λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση των περιστατικών κορωνοϊού σε απλές κλίνες Covid. Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η Όμικρον 5, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές «Kraken» και «Όρθρος». «Εχουμε μόνο 9 περιστατικά της Kraken στη χώρα μας. Η Όρθρος έχει 15 περιστατικά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ιώσεις θα επικρατήσουν και τον Φεβρουάριο, ωστόσο στα τέλη Φεβρουαρίου εικάζεται πως τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν.

«Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη και έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.