Πήραν «φωτιά» τα τεφτέρια και στα περίπτερα, καθώς η ακρίβεια σαρώνει όλο το φάσμα της καθημερινότητας των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ιδιοκτήτης περιπτέρου στα Μελίσσια, Γιάννης Καραμπατζάκης στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία”, “ο κόσμος δεν μπορεί” και πρόσθεσε ότι ορισμένοι πελάτες του ζητούν να γράψει σε τεφτέρι τα προϊόντα που αγοράζουν από το περίπτερο και ότι τα χρήματα θα του τα δώσουν όταν θα πληρωθούν από τη δουλειά τους. Ανέφερε ενδεικτικά ένα παράδειγμα πελάτη του: Του είπε ότι θα πάρει ένα πακέτο τσιγάρα και ότι θα τα πληρώσει την Παρασκευή διότι δεν έχει τα χρήματα.

Επίσης περιέγραψε ένα άλλο περιστατικό. Μητέρα αγόρασε χθες ένα μεγάλο κρουασάν 250 γραμμαρίων για τα δύο παιδιά της και το έκοψε στη μέση. «Ντρέπομαι όταν έρχονται παιδάκια με τους γονείς τους και λένε μαμά- μπαμπά πάρε μου μια τσίχλα, μια σοκοφρέτα και δεν έχουν χρήματα να τα πάρουν. Η κατάσταση δεν πάει άλλο» σημείωσε.
Ανατιμήσεις

Ακόμη αποκάλυψε πως υπάρχουν αυτήν την περίοδο αυξήσεις και στις τιμές των παγωτών. «Έρχονται αυξήσεις και δεν το καταλαβαίνουμε. Μικραίνουν τις συσκευασίες των προϊόντων. Για παράδειγμα κάποτε το κρουασάν είχε 1 ευρώ και ήταν 105 γραμμάρια με 110 γραμμάρια, ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι 90 γραμμάρια και κάνει 1,50 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πατατάκια». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως από την αρχή του έτους έχουν υπάρξει αυξήσεις περίπου κατά 10 λεπτά στη σοκολάτα και στα αναψυκτικά. Η τιμή της μπύρας είχε αυξηθεί κατά 20 λεπτά μέσα στο 2022 και τώρα αναμένεται να έρθει νέα αύξηση μεταξύ 10 λεπτών και 20 λεπτών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τι αγοράζουν οι πελάτες του από το περίπτερο. «Έρχονται να πάρουν τσιγάρα και φεύγουν» είπε και ανέφερε πως «στα τσιγάρα το κέρδος είναι μηδαμινό όπως και στους καπνούς. Και όταν θα τα αγοράσει ο πελάτης με κάρτα, τότε εμείς βάζουμε και 1 λεπτό από την τσέπη μας» . Επιπλέον είπε πως ακόμη και εάν περισσέψουν 10 λεπτά από τις αγορές που θα κάνουν οι καταναλωτές, δεν αγοράζουν πλέον τσίχλα όπως γινόταν παλαιότερα.
Πόσο έχει πέσει ο τζίρος στα περίπτερα

Τέλος μίλησε και για τον τζίρο των περιπτέρων. «Δεν ξέρω τι θα γίνει. Η δουλειά έχει πέσει. Αρχικά λέγαμε εντάξει η πτώση του τζίρου είναι 30 %, ωστόσο τώρα έχει πέσει κάτω από το 50% .Τι μου λέτε; » είπε.