Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρακίτας «Η Αγία Παρασκευή» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/1/23 στην Αγορά Αργύρη, χάρη στην εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι εκλεκτοί καλεσμένοι, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.

Εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και πλήθος εκπροσώπων των φορέων και Αρχών της ευρύτερης περιοχής παρέστησαν στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμούς και ευχήθηκαν για το νέο έτος:

Ο αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μαζί με τον π. Ιωάννη Μιχαλόπουλο και τον π. Παναγιώτη Ταρσινό.

Για τη νέα χρονιά ευχήθηκαν οι αξιότιμες Αρχές:

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Αλεξοπούλου Χριστίνα.  

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία).

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Τσιγκρής Άγγελος.

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Φωτήλας Ιάσων.

Ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος, εκπρόσωπος του κ. Κατσανιώτη Ανδρέα, υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Αχαΐας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Μπονάνος Χαράλαμπος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ζαΐμης Φωκίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης (Τάκης) Παπαδόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φίλιας Ανδρέας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Δριβήλας Δημήτριος.

Η Αντιδήμαρχος Πατρέων κα Τογιοπούλου Αναστασία και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης, οι οποίοι παράλληλα μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής Θεόδωρος.

Ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Μάλλιαρης Γρηγόρης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Μυλωνά Σπυρίδωνα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερυμάνθου κ. Κανελλόπουλος Διαμαντής.

Ο Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πατρέων και Πρόεδρος ΣΥΔΙΣΑ Νομού Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος Γρηγόρης.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, πρώην Υφυπουργός Εργασίας και πρώην Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικολόπουλος Νίκος.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη (Εικαστικός – Οικονομολόγος) μίλησε για την Ρακίτα και την ιστορία της, συγκινώντας το κοινό. Το συγκινητικό κλίμα ενισχύθηκε από τους παραδοσιακούς πελοποννησιακούς χορούς του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ τα χορευτικά αργεντίνικου τάνγκο της σχολής χορού El Conventillo μας ταξίδεψαν από το λιμάνι της Πάτρας στο λιμάνι του Μπουένος Άιρες και επέτειναν το γιορτινό κλίμα.

Εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, οι καλεσμένοι απόλαυσαν και ζεστά, αρωματικά κοκτέιλ με Τεντούρα και Μαυροδάφνη, προσφορά της ποτοποιίας – αποσταγματοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ. Ενώ, ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της πίτας μας κέρδισε δώρο δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στα Καλάβρυτα – προσφορά του ξενοδοχείου ΧΕΛΜΟΣ!   

Την εκδήλωση συντόνισε εξαιρετικά η κα Ελένη Χάχαλη, Δικηγόρος.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όσους μας τίμησαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και προς όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της:

Τον Δήμο Πατρέων για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για την φιλική συμμετοχή.

Την σχολή χορού El Conventillo για την φιλική συμμετοχή.

Τον φωτογράφο κ. Ιωάννη Ανδρουτσόπουλο για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών της εκδήλωσης.

Τους χορηγούς: Ποτοποιία – αποσταγματοποιία «ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ» και Ξενοδοχείο «ΧΕΛΜΟΣ».

Σας ευχόμαστε «Και του χρόνου, με υγεία»!