Το πρωί του Σαββάτου πέφτουν υπογραφές μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του ΣΕΓΑΣ για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στην προβολή της Πάτρας μέσα από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και στην φιλοξενία αθλητών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό που θα έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να κάνουν ένα βασικό μέρος της προετοιμασίας τους.

Ο ερχομός αθλητών και η φιλοξενία τους στην Πάτρα, δεν είναι κάτι νέο, είναι κάτι που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, με αρκετούς αθλητές να έχουν έρθει στην πόλη και να φιλοξενούνται στους ξενώνες του δήμου (στην Γούναρη και Μπουκαούρη) που έχουν διαμορφωθεί για αυτόν τον λόγο.

Το πιο χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα είναι οι εννέα αθλητές από την Ιταλία που έχουν έρθει στην Πάτρα αυτές τις μέρες μέσω συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ και της αντίστοιχης ιταλικής ομοσπονδίας, αλλά και της αρμόδιας αντιδημαρχίας του δήμου.

Μετά από τις υπογραφές του μνημονίου συνεργασίας του δήμου με το ΣΕΓΑΣ θα έχει μπει πλέον σε μία βάση για την ένωση των δυνάμεων τους μέσα από αυτήν την προγραμματική σύμβαση που θα έχει σαν στόχο την ανάδειξη του αθλήματος στην περιοχή μας, αλλά και του λεγόμενου αθλητικού τουρισμού,  δηλαδή του ερχομού αθλητών, στην Πάτρα και της διαμονής για μέρες.

"Ανοικτός" με όλες τις Ομοσπονδίες

Ο βασικός σκοπός από πλευράς δήμου για το μνημόνιο αυτό συνεργασίας με το ΣΕΓΑΣ είναι η ανάδειξη της Πάτρας ως Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, κάτι που σημαίνει ότι ο δήμος έχει μια μακροπρόθεσμη προοπτική για το όλο ζήτημα που δεν μένει μόνο στον στίβο, αλλά είναι ανοικτός στις συνεργασίες με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων.

Το πλεονέκτημα και η κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι η διατήρηση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, με πρώτο και καλύτερο το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αλλά και η διαμόρφωση κοινόχρηστων μεγάλων χώρων (βλέπε πάρκα) που θα δίνουν την δυνατότητα στους αθλητές για να προετοιμαστούν.