Πέρα από τους επισκέπτες που θα έρθουν μεμονωμένα στην Πάτρα για το καρναβάλι της, το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από ταξιδιωτικά γραφεία που λειτουργούν σε διάφορα μέρη της επικράτειας.

Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με ξενοδοχειακά καταλύματα, είναι αρκετά μεγάλο για εκδρομές και μαζικές κρατήσεις από ταξιδιωτικά γραφεία που ετοιμάζουν εξορμήσεις στην Πάτρα για το τριήμερο του καρναβαλιού.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ζήτηση από την μία των μεμονωμένων κρατήσεων και από την άλλη η διαθεσιμότητα των δωματίων στα ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά και σε αυτά της περιφέρειας γύρω από την πόλη, είναι συγκεκριμένη και όχι απεριόριστη.

Οπότε αρκετές από τις μαζικές αυτές κρατήσεις δεν μπορούν να γίνουν, τουλάχιστον στην Πάτρα. Πάντως οι εκδρομές που ετοιμάζονται από ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας και της Βορείου Ελλάδος, δεν έχουν ως μοναδικό τους προορισμό την Πάτρα και το καρναβάλι της, αλλά στο πρόγραμμα υπάρχουν και επισκέψεις σε διάφορους χώρους κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ενδιαφέροντα μέρη γύρω από την Πάτρα, όπως για παράδειγμα η Αρχαία Ολυμπία, το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, η Αχάια Κλάους και άλλα. Υπάρχει έτσι ένας συνδυασμός προορισμών, πάντα ως κεντρικό πόλο την Πάτρα και το καρναβάλι της. Οπότε οι εκδρομές αυτές αναμένεται να δώσουν ώθηση και στα περιφερειακά ξενοδοχεία γύρω από την Πάτρα, ειδικά για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.