Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησής του αναφέρει τα εξής:

25 Ιανουαρίου, του Αγίου Γρηγορίου σήμερα! Η ξεχωριστή για μένα αυτή μέρα της γιορτής μου συνδυάζεται και με ένα νέο ξεκίνημα.
Ξεκινάμε, λοιπόν! Έναν αγώνα που θα είναι ωραίος, ενωτικός και νικηφόρος. Και σ’ αυτόν τον αγώνα θέλω, θέλουμε, χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας.
Αρκετά πια με το γκρίζο, το μίζερο, το στάσιμο και το διχαστικό.
Η Δυτική Αχαΐα ετοιμάζεται να σηκώσει ξανά το ανάστημά της και ν’ αναζητήσει την επάνοδό της στους δρόμους της ανάπτυξης, της προοπτικής, της καλύτερης ζωής και της προόδου, για εμάς και τα παιδιά μας.
Ήρθε η ώρα να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Να ξαναδούμε αισιόδοξα το μέλλον αυτής της θαυμάσιας περιοχής. Να μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος. Να σταματήσουμε να βλέπουμε άλλες περιοχές, άλλους Δήμους, να κάνουν βήματα μπροστά την ίδια στιγμή που εμείς μένουμε καθηλωμένοι, εγκλωβισμένοι σε μια πολιτική άχρωμη, κοντόφθαλμη, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης, χωρίς έστω και ένα νέο έργο.
Αναγγέλλω, λοιπόν, την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, επισημοποιώντας αυτό που άλλωστε, εδώ και μήνες, είναι ήδη γνωστό.
Και το γνωστό είναι η ελπίδα, είναι ο αγώνας για το αύριο, είναι η εγγύηση της σκληρής δουλειάς και διαφάνειας, η ομόνοια και η συσπείρωση όλων των δημοτών της Δυτικής Αχαΐας σε μια αναγεννητική προσπάθεια που θα δώσει ξανά ώθηση και δημιουργική πνοή σ’ αυτό τον τόπο. Στον τόπο μας.
Κλείνοντας οριστικά την παρένθεση της αδράνειας, του μη έργου, της τοξικότητας και της αλαζονείας.
Σ’ αυτή την προσπάθεια, σ’ αυτόν το ωραίο αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί. Συμμαχητές και συνοδοιπόροι, στο ίδιο μετερίζι, χωρίς στεγανά, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και ερήμην των συλλογικών οργάνων.
Οφείλω, όμως, δυο ακόμα κουβέντες.
Σε όλη μου την διαδρομή στα κοινά, υπηρέτησα σε θέσεις Αυτοδιοίκησης, την οποία υπεραγαπώ, πάντα με την τιμητική ψήφο των συμπολιτών μας και ποτέ σε διορισμένη θέση.
Από την αυτοδιοικητική διαδρομή μου, με τρεις συνεχόμενες θητείες ως Δήμαρχος Ωλενίας, και δύο επίσης θητείες ως Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, είχα την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μου να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα και δράσεις που αφορούν όλο το πεδίο της Δυτικής Αχαΐας.
Στο δε Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νομού Αχαΐας όπου οι συνάδελφοί μου με τίμησαν εκλέγοντάς με Πρόεδρο, η κοπιώδης προσπάθεια των τελευταίων χρόνων επιτέλους δικαιώνεται. Το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και όλες οι συνοδές δράσεις έχουν μπει στη φάση της υλοποίησης. Για πρώτη φορά στην ιστορία η περιοχή μας επεξεργάζεται και προωθεί μια μακρόπνοη και αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με ένα έργο που θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα δώσει νέες θέσεις εργασίας.
Αυτό το έργο δεν θα μείνει στη μέση.
Ούτε η προσπάθειά μας θα εγκαταλειφθεί, στην πιο κρίσιμη στιγμή της.
Δεν θα χαθεί ένα έργο πνοής για την περιβάλλον και την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών.
Ξεκινάμε, λοιπόν! Για να φέρουμε ξανά τη Δυτική Αχαΐα ψηλά. Για να νιώσουμε ξανά το Δήμο μας δύναμη φιλική, αλληλέγγυα, ενωτική, οικεία και προοδευτική.
Σπίτι και στήριγμά μας.
Αυτή η περιοχή, η πλούσια σε φυσική ομορφιά, σ’ ευφορία και δημιουργικούς ανθρώπους πρέπει να πάψει να είναι θεατής και ουραγός των εξελίξεων. Και όλοι μαζί θα το πετύχουμε.
Όσο για μένα, δεν επιστρέφω στη Δυτική Αχαΐα.
Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έφυγα ποτέ. Και αυτό το γνωρίζουν -και το αναγνωρίζουν- οι πάντες.