Να τα λέμε όλα. Υπήρξε και κόσμος στην Πάτρα που παρακολούθησε την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το βράδυ του Σαββάτου και του άρεσε αυτό που είδε.

Του άρεσε η χορογραφία του Σπύρου Κουβαρά, το όλο θέμα της Αναγέννησης και γενικότερα αυτό που παρουσιάστηκε στην πλατεία Γεωργίου, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για τον ερχομό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κι δεν το κράτησαν μυστικό, το έγραψαν και στην σελίδα τους στο facebook. Άτομα που δεν βρίσκονται καλά και σώνει στο στενό περιβάλλον της δημοτικής αρχής ή άτομα που γνωρίζουν από χορό και υποστηρίζουν ότι η τελετή αυτή που είδαμε ήταν υψηλών προδιαγραφών, ενώ θεωρούν ότι το θέμα της Αναγέννησης είναι σχετικό με το καρναβάλι της Πάτρας.

Με βάση το σκεπτικό τους η Αναγέννηση σχετίζεται άμεσα με την Βενετία, το καρναβάλι της οποίας είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το καρναβάλι της Πάτρας, μέσα από διάφορα στοιχεία του.


Πάντως, στους υποστηρικτές της εκδήλωσης της τελετής έναρξης και του θεάματος που είδαμε υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι οι όλες αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν με αυτή καθ’ αυτή την εκδήλωση, αλλά με τον πόλεμο (έτσι τον χαρακτηρίζουν) που δέχεται η δημοτική αρχή και η ΚΕΔΗΠ, από κύκλους καρναβαλιστών και πληρωμάτων, από κύκλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και γενικότερα από αντίμαχους του Κώστα Πελετίδη και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δείτε κάποια από τα σχόλια που ήταν θετικά για την τελετή έναρξης ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι στα social media και γενικότερα στις συζητήσεις του κόσμου για τα όσα είδε το περασμένο Σάββατο, τα περισσότερα σχόλια και ο συνολικός απόηχος στην κοινή γνώμη ήταν αρνητικός.