Λεμόνια ΛεμόνιαΛεμόνιαΛεμόνιαΛεμόνια
του Σαμ Στάινερ

To πολυβραβευμένο έργο του Σαμ Στάινερ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι έπειτα απότην πολύ θερμή ανταπόκριση του κοινούστην Αθήνα, για 2 μόνο παραστάσεις στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα,

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου&Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 21:00

Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς να πεις παραπάνω από 140 λέξεις ημερησίως;
Πώς συνδυάζονται η επανάσταση και η λογική;
Ποιος είναι ο καλύτερος επικήδειος για μία γάτα που την έλεγαν Ντένις;

Ο Όλιβερ και η Μπερναντέτ συναντιούνται στην κηδεία μίας γάτας, καθώς η κυβέρνηση επιβάλλει ημερήσιο όριο λέξεων. Θα καταφέρουν οι δυο τους να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν και να αγαπηθούν ή θα χαθούν στη σιωπή; Επίκαιρο όσο ποτέ, το έργο διαπραγματεύεται μια μετ’ εμποδίων επικοινωνία σ’ έναν κόσμο που απομονώνει.

Ο συγγραφέας, σε μια αφήγηση με μη γραμμική χρονολογική σειρά εξερευνά το διαχρονικό ερώτημα:Πώς θα έρθουμε εντέλει κοντά;

--

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Σαμ Στάινερ
Μετάφραση: Λίνα Πάτσιου
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Νταλιάνη
Σκηνικά: Ναταλία Λαμπροπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Άννα Δεληγιάννη
Κοστούμια: Κωνσταντίνα Δαούτη
Κινησιολογία: Χρυσάνθη Φύτιζα
Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος
GraphicDesigner: Χριστίνα Μπιλιούρη
Κατασκευή Σκηνικού: ΓιώργοςΒουρνουσούζης
Παραγωγή: RastoneeProductions
Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη

ΔΙΑΝΟΜΗ
Μπερναντέτ: Λίνα Πάτσιου
Όλιβερ: Νίκος Κουκάς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Κωστής Μαραβέγιας

--

θέατρο «όροφως»
Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

για 2 μόνο παραστάσεις
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023, στις 21:00
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, στις 21:00

Προπώληση εισιτηρίων:ticketservices.gr
Γενική είσοδος: 12€Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ): 10€

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου:
Γενική είσοδος: 15€ Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ): 10€

Πληροφορίες: 2611 810 983&6939 835 990

Διάρκεια παράστασης: 110λεπτά

--

Η Βαρβάρα Νταλιάνη είναι θεατρική σκηνοθέτρια. Έχει σπουδάσει Ελληνική φιλολογία και έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ ενώ το 2021 αποφοίτησε από το τμήμα σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, έχοντας ήδη στο βιογραφικό της πέντε παραστάσεις.

Η Λίνα Πάτσιου έχει σπουδάσει καλές τέχνες και υποκριτική στο Βασιλικό Κολλέγιο Τέχνης (2013) και στη Μητροπολιτική Σχολή Κινηματογράφου (2018) του Λονδίνου αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε βρετανικές, ελληνικές και αμερικανικές κινηματογραφικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας «Rise» της DisneyPictures (2021).

Ο Νίκος Κουκάς έχει σπουδάσει υποκριτική στο TischSchool of the Arts (2018), του NYU. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και αμερικανικές κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2021 πήρε μέρος στην παράσταση «ΑΝΤΟΝΙΟ ή το μήνυμα» της Ορχήστρας των μικρών Πραγμάτων, ενώ φέτος εμφανίζεται στην σειρά «Μαύρο Ρόδο».

O Σαμ Στάινερ είναι θεατρικός συγγραφέας. Έγινε ευρέως γνωστός όταν σε ηλικία μόλις είκοσι ενός ετών έγραψε το πολυβραβευμένο πλέον έργο «Λεμόνια ΛεμόνιαΛεμόνιαΛεμόνιαΛεμόνια» (2015). Έκτοτε ο Στάινερ απολαμβάνει μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις με επόμενα έργα του όπως το «A tabletennisplay» και το «YoustupidDarkness» να κερδίζουν επίσης την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών. Το πρώτο του κινηματογραφικό σενάριο με τίτλο «Morning» αγοράστηκε από τον BenedictCumberbatch ο οποίος και θα πρωταγωνιστεί στην ταινία μαζί με την LauraDern. H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023. Για την δεύτερη μεγάλου μήκους δουλειά του «Fingernails»ο Στάινερ συνεργάστηκε με τους Έλληνες, Χρήστο Νίκου και Σταύρο Ράπτη. H ταινία αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα στο τέλος του 2022, σε σκηνοθεσία Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστές την JessieBuckley και τον RizAhmed.