Όλοι θέλουμε ένα λαμπερό και ξεκούραστο πρόσωπο με φρέσκια και ανανεωμένη όψη. Κι ενώ μπορεί να ακολουθούμε ευλαβικά την skincare ρουτίνα μας μπορεί να μην βλέπουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αναφέρει το vita.

Δύο συνήθειες που μπορεί να το «θαμπώνουν», περιλαμβάνουν:

Δεν πλένετε το πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε

Στο τέλος μιας μεγάλης, κουραστικής μέρας, θέλετε απλώς να ξαπλώσετε και να αποκοιμηθείτε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην ξαπλώνετε δίχως να κάνετε τον καθαρισμό σας κάθε βράδυ, καθώς κατά την διάρκεια της ημέρας, εκτός από το μακιγιάζ, συσσωρεύονται ρύποι και λιπαρότητα, που μπορούν να φράξουν τους πόρους σας.

Και εάν δεν το παρατηρείτε καθημερινά και δεν το αντιμετωπίζετε, οι ρύποι συσσωρεύονται στο δέρμα σας, αλλάζοντας την επιδερμίδα σας, προκαλώντας φλεγμονή και, το χειρότερο, ξεσπάσματα.

Έτσι, πριν ξαπλώσετε, φροντίστε να πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό.
Δεν το αφήνετε να «ξεκουραστεί»

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες αντικείμενα. Πόμολα, κλειδιά αυτοκινήτου, γραφεία, κουτιά και ούτω καθεξής. Αυτά τα αντικείμενα περιέχουν εκατομμύρια μικρόβια και πιθανά αλλεργιογόνα.

Ίσως αναρωτιέστε πώς τα μικρόβια και τα αλλεργιογόνα έχουν κάποια σχέση με τη λάμψη του δέρματός σας. Όταν έρχεστε σε επαφή με αυτά τα αντικείμενα και μετά αγγίζετε το πρόσωπό σας, τα μεταφέρετε όλα στην επιδερμίδα σας.

Ακόμα και όταν αγγίζετε το πρόσωπό σας υποσυνείδητα, πρόκειται για μια κακή συνήθεια, που πρέπει να σταματήσετε για την υγεία του δέρματός σας.