Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε ελιές και εσπεριδοειδή (κυρίως σε πορτοκάλια), από το χαλάζι που έπεσε χθες σε αρκετές περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και κυρίως στα Καλυβάκια, στη Βρίνα και στον Γρύλο.

Η μανία της φύσης ήταν τόσο μεγάλη, που πέρα από τον καρπό που έπεσε στο έδαφος, έσπασαν και τα κλαδιά πολλών δέντρων, με τους παραγωγούς να μιλούν για ολική καταστροφή σε αρκετές καλλιέργειες.

Σε δήλωσή του για τις ζημιές από το χαλάζι, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Γιάννης Δάγκαρης τόνισε χαρακτηριστικά. «Οι ζημιές που έκανε το χαλάζι, κυρίως σε πορτοκάλια και ελιές είναι πολύ μεγάλες. Το χαλάζι ήταν τόσο μεγάλο, που σκέπασε πολλές καλλιέργειες, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στους παραγωγούς.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα Καλυβάκια, η Βρίνα και ο Γρύλος, καθώς και κάποιες γειτονικές περιοχές. Ελπίζουμε η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να έρθει άμεσα να δει τις ζημιές που έχουν γίνει στις καλλιέργειες, για να προχωρήσει στην αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών».

patrisnews.com