Βροχές, καταιγίδες και σε ορεινές περιοχές χιονοπτώσεις αναμένονται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, έως το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά της Θράκης. Το μεσημέρι και απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα Δωδεκάνησα. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ανατολικών θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 15, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 3 έως 12, στη Στερεά από 4 έως 14, στην Πελοπόννησο από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες από 10 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου με εξαίρεση τα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο όπου αναμένεται το πρωί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ όμως από το πρωί και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 και στα βόρεια 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως κατά τις πρωινές ώρες οπότε υπάρχει και μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.