Το ενδιαφέρον για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν έχει τέλος και όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία της Πάτρας, δεν θα υπάρχει δωμάτιο.

Η πληρότητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, είναι ήδη πάνω από το 90% και θα φτάσει το 100%. Οι προκρατήσεις και οι κρατήσεις που γίνονται προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από άλλα μέρη της επικράτειας, ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Πέρα από τις μεμονωμένες κρατήσεις υπάρχουν και οι ομαδικές που έχουν να κάνουν με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές για την πρωτεύουσα του καρναβαλιού, στην κορύφωση αυτής της μεγάλης γιορτής, γεγονός που αυξάνει το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει.

«Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και έχει ξεκινήσει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ακριβές ποσοστό σε πληρότητα, όμως είναι σίγουρο ότι το ποσοστό αυτής, θα είναι αρκετά μεγάλο το τελευταίο τριήμερο».

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις μεγάλο θα είναι το ποσοστό της πληρότητας και στα ξενοδοχεία της περιφέρειας γύρω από την Πάτρα.

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Σε ότι αφορά τις τιμές, σύμφωνα με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, αναμένεται να κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο του 2019, με τη διαφορά ότι θα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις εξαιτίας των ανατιμήσεων, της ενέργειας και του κύματος ακρίβειας που υπάρχει πλέον στην καθημερινότητα μας.

Για ένα δίκλινο στην Πάτρα η τιμή για το τελευταίο Σαββατοκύριακο ξεκινάει από τα 100 ευρώ και φτάνει έως τα 180 με 200 ευρώ, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε ξενοδοχειακό κατάλυμα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου με την Κυριακή και ύστερα για το βράδυ της Κυριακής με την Καθαρά Δευτέρα, ενώ στο 100% της πληρότητας αναμένεται να φτάσει και το βράδυ της Παρασκευής για Σάββατο.