Την αμέριστη υποστήριξή του στους ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά χρόνο, κόπο,αγάπη και ελπίδα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και βιώνουν οικονομικά προβλήματα τα οποία τους στερούν ακόμη και τα βασικά για την επιβίωσή τους, εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Φωτεινού Αστεριού» που έγινε στην «Κουζίνα Αγάπης».

Ο κ. Αϊβαλής, τόνισε ότι το δίκτυο ανθρώπων και υπηρεσιών που έχει αναπτυχθεί από το «Φωτεινό Αστέρι» με στόχο τη στήριξη παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών και του περιβάλλοντός τους, αποτελεί σημαντικό κίνητρο και λαμπρό παράδειγμα αλληλεγγύης για κινητοποίηση της κοινωνίας στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

«Ακόμη πιο σημαντική καθιστά αυτή την προσφορά το γεγονός ότι στρέφεται στα παιδιά, στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας και ταυτόχρονα στο πιο ελπιδοφόρο» επεσήμανε ο κ. Αίβαλής.

Υπογράμμισε επίσης ότι  θα πρέπει πέρα από την καθοριστική προσφορά των πολιτών στην οποία και βασίζεται η προσπάθεια του «Φωτεινού Αστεριού»  να υπάρχει από τον Δήμο και  άλλους Φορείς μια  συστηματική στήριξη ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή βοήθειας σε όσο το δυνατόν  περισσότερα παιδιά και τις οικογένειές τους.

«Οφείλουμε να  προωθήσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα αυτές τις προσπάθειες και να ενισχύσουμε το κίνημα του εθελοντισμού που είναι η βάση της  αλληλεγγύης και  αποτελεί θεμέλιο της κοινωνίας και εγγύηση της κοινωνικής συνοχής σε προοδευτικές κοινωνίες» τόνισε ο κ., Αιβαλής.

Τέλος  έκανε έκκληση στους πολίτες να ξεπεράσουν τις αναστολές που δημιουργήθηκαν από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες για μεμονωμένες και καταδικαστέες περιπτώσεις εκμετάλλευσης και να απλώσουν το χέρι ξανά στους συνανθρώπους μας και σε όσους παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για έναν καλύτερο κόσμο.